Paralympiakomitean pääsihteerille kävi järkyttävä moka – hakemus myöhästyi päivällä, miljoonapotti jäi saamatta

Leo-Pekka Tähti parayleisurheilu MM-kisat paralympiakomitean/ Pallomeri.net

Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen jätti avustushakemuksen myöhässä ja komitea menetti miljoonien tuet.

Suomen Paralympiakomitea joutuu pahoihin vaikeuksiin, sillä komitean valtionavustushakemus vuodelle 2023 myöhästyi päivän määräajasta ja komitea jää näin tänä vuonna vaille opetus- ja kulttuuriministeriö myöntämää avustusta. Hakemusten takaraja oli 1. joulukuuta 2022.

Paralympiakomitealle myönnetty yleisavustus oli viime vuonna yli 2 062­000 euroa. Komitean vuosibudjetti on 3 360 000 euroa. Syynä tähän oli se, että Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen jätti hakemuksen päivän myöhässä.

– Tässä tilanteessa minua ei lohduta tieto siitä, että virheitä sattuu ja erehdykset ovat inhimillisiä. Tein virheen, jota yhdenkään järjestöä johtavan ihmisen ei pidä tehdä. Valtionavustuksen hakeminen on yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein, työtehtäväni. Tehtyä en saa tekemättömäksi, vaikka kuinka haluaisin. Pyydän anteeksi ja olen pahoillani tästä talouden tilanteesta, johon olemme joutuneet, pääsihteeri Juntunen kertoi komitean verkkosivuilla.

Komitean hallitus on käsitellyt hakemuksen myöhästymisen ja todennut kömmähdyksen inhimilliseksi virheeksi. hallituksen mukaan asiaan ei liity väärinkäytöksiä tai rikosta. Komitea päätyi työnantajana antamaan Juntuselle kirjallisen varoituksen, koska virheellä on erittäin merkittävä vaikutus komitean talouteen ja toimintaedellytyksiin.

Tsekkaa myös: FBC:n Pyry Kauppinen iski pääsarjahistorian nopeimman maalin – vain kaksi sekuntia ja pallo oli häkissä