Yle: Pandemia ei vaikuta Valko-Venäjän kiekkokauteen – ”Presidentti naureskeli, että saunalla ja vodkalla tauti paranee”

Valko-Venäjän kiekkokausi / Pallomeri.net

Yle haastatteli suomalaispuolustaja Joonas Hurria, joka pelaa Valko-Venäjän pääsarjaa. Maassa suhtaudutaan koronaviruspandemiaa olankohautuksella.

Sillä välin kun koronaviruspandemia on pistänyt koko Euroopan sekaisin, on olemassa yksi maa, jossa koko viruksesta ei piitata pätkääkään. Yle haastatteli Valko-Venäjällä jääkiekkoa ammatikseen pelaavaa Joonas Hurria, joka kertoi, ettei virus tosiaan näy maan arjessa vielä mitenkään.

Neman Grodnoa edustava Hurri valmistautuu joukkuetovereineen normaalisti välieräsarjan huipennukseen, kun virus jyrää muuta maailmaa polvilleen.

– Onhan tämä todella erikoinen tilanne. Meillä on tavoitteena voittaa mestaruus, joten mielellään näitä pelejä pelaa, mutta omat ajatukset ovat olleet ristiriidassa sen kanssa. Olen yrittänyt unohtaa pelipäivien ajaksi kaiken muun, mitä tällä hetkellä tapahtuu, Hurri toteaa Ylelle.

Mainos alkaa

Valko-Venäjällä on vahvistettu virallisesti runsaat kolmekymmentä koronavirustapausta, eikä paniikki ole saavuttanut millään lailla kansalaisia.

– Ihan muutamat ihmiset ovat huomioineet tilanteen käsidesillä. Omassa joukkueessa siihen on kiinnitetty huomiota enemmän, mutta yllättävän vähän koronavirustilanne on näkynyt katukuvassa verrattuna siihen, mitä olen lukenut Euroopasta ja Suomesta. Hurri kertoo.

Hurri kertoo Ylen jutussa, että häntä mietityttää se, että vaikka koronavirus on varsinkin ikäihmisille vaarallinen, niin Valko-Venäjällä ei oteta koronavirusta vakavasti, vaan tilanteelle naureskellaan. Vähättelyä harrastaa myös maan diktaattori Alexander Lukashenko.

– llmeisesti presidenttikin oli jossain kommentoinut ja naureskellut, että saunalla ja vodkalla tautia voi ehkäistä tai parantua siitä, Hurri hämmästelee.

Hurri pelaa Neman Grodnossa kolmen muun suomalaisen, eli Timo HiltusenValtteri Hietasen ja Sami Jekusen kanssa. Hurri kertoo, että pelaajien huolenaiheena on kotiinpääsy kauden jälkeen, mikä saattaa osoittautua varsin hankalaksi, kun matkustusrajoitukset tiukkenevat päivä päivältä.

Neman Grodno pelaa perjantai-iltana viidennen välieräottelun Soligorskia vastaan sarjan ollessa tilanteessa 2-2. Finaaleihin vaaditaan neljä voittoa.

Lue myös: F1 ottaa nykytekniikan käyttöön – peruutetut GP:t korvataan virtuaalikisoilla