Video: Panama selvisi jalkapallon MM-kisoihin ”haamumaalilla” – presidentti määräsi kansallisen vapaapäivän

Panaman joukkue Panama MM-karsinnat / Pallomeri.net

Historiansa ensimmäistä kertaa jalkapallon MM-kisoihin selvinnyt Panama sai ratkaisevassa ottelussa melkoisen lahjan tuomarilta, sillä ensimmäisessä maalissa pallo ei koskaan ylittänyt maaliviivaa.

Panamalla oli tiukka paikka viimeisessä karsintaottelussa, sillä maa oli pakko voiton edessä Costa Ricaa vastaan, jotta suora MM-kisapaikka olisi mahdollinen. Tämän lisäksi myös USA:n pitäisi hävitä omassa ottelussaan lohkojumbo Trinidad ja Tobagolle.

Kotiyleisö sai kylmää vettä niskaan avauspuoliajalla, kun vierasjoukkue Costa Rica eteni ottelussa 0-1-johtoon. Panaman toiveet kisapaikasta heräsivät toisella jaksolla täydellisen tuomarivirheen ansiosta. Kulmapotkun jälkitilanteesta maalille pyörimään jäänyt pallo ei koskaan ylittänyt maaliviivaa, mutta tästä huolimatta tuomaristo näki maalin syntyneen ja Panama nousi ottelussa tasoihin.

Tämän jälkeen ottelu eteni pitkään 1-1-tilanteessa, kunnes vain muutamia minuutteja ennen loppua panamalaisyleisö sai aihetta suureen juhlaan. Seattle Soundersia edustava Roman Torres iski varmasti uransa tärkeimmän maalin, kun ottelua oli pelattuna 88. minuuttia. Torresin osuma jäi samalla kamppailun voittomaaliksi, kun Panama nappasi 2-1-voiton.

Kun USA koki samaan aikaan todellisen shokkitappion Trinidad ja Tobagolle, niin Panaman historiallinen kisapaikka sai varmistuksensa.

MM-kisoihin selviytyminen oli koko maalle niin suuri juttu, että Panaman presidentti määräsi ottelun jälkeisen keskiviikon kansalliseksi vapaapäiväksi.

Panama selvisi historiallisesti MM-kisoihin

https://www.youtube.com/watch?v=R6NqFy5I7gE

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!