Pallomeri.net lähtee tukemaan alasarja-salibandya!

koskri koskenkylän riento salibandy Pallomeri.net

Pallomeri.net lähtee tukemaan miesten salibandyn kakkosdivarissa pelaavaa Koskelankylän Rientoa. KoskRi on seurana yksi Oulun vanhimpia. Seura on on perustettu jo vuonna 1910.

KoskRin ensimmäiset piirrot salibandykentille on tehty 1990-luvulla, mutta seura panosti tuolloin vain nuorten salibandyyn ja paikallisiin sarjoihin, liiton peleistä pysyttiin kaukana.

Toiminta hiipui pikku hiljaa, kunnes 2000-luvun puolessa välissä Jäälin Jänisten miesten huumoriporukka päätti lähteä pelaamaan liiton alaisia pelejä ja yhdistyi KoskRiin.

KoskRi pelasi alasarjoissa 4-5 vuotta ilman suurempia tavoitteita, mutta nousten kuitenkin vitosdivarista nelosdivariin.

Kauden 2009-2010 päätteeksi KoskRin silloinen manageri Lasse Qvist hankki OLS:n liigajoukkueesta. Janne Karjalan takaisin kasvattajaseuraansa.

Karjala nimittäin aloitti salibandypelinsä KoskRin junioreissa. Miehen tulo joukkueeseen vaikutti monenkin pelaajan joukkuvalintaan, joten yhtäkkiä seura huomasi, että heillä on alasarjoihin suhteelisen kova nippu kasassa.

Siinä vaiheessa seurassa päätettiin, että muutaman kauden aikana on tultava sarjanousuja.

Kolmessa kaudessa KoskRi sitten nousikin kakkosdivariin. Nyt joukkue on vakiinnuttanut paikkansa Pohjois-Suomen 2. divarissa.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Tulevaisuuden tavoitteissa on kasvattaa seuran toimintaa huomattavasti. Nyt KoskRilla on neljä joukkuetta, mutta ensi kaudeksi olisi tarkoitus saada kasaan kahdeksan joukkuetta.

Edustusjoukkueen tavoite olisi lähitulevaisuudessa nousta D1variin, mutta taloudelliset resurssit täytyy ottaa huomioon.

Seuran on oltava valmis panostamaan toimintaansa enemmän. 2-divarissa budjetti on noin 10 000 – 15 000€ / kausi. D1varin valtakunnallisessa sarjassa kustannukset tulisivat olemaan 60 000€ – 80 000€:n luokkaa.

Joukkueen tulee olla valmis reissamaan ympäri Suomen, joten sitoutuminen ja reenaaminen on oltava kohdallaan ja vaativat enemmän panostusta kuin niin sanotussa kakkosdivarissa vaaditaan.

Pallomeri.net arvostaa tätä kunnianhimoista meininkiä ja siitä syystä lähdemme mukaan oululaisten kelkkaan!

KoskRi