Palloliitto suututti seurat älyttömällä säännöllään

pelaaja Leicesterin kiinalaisfutaaja Lauri Dalla Valle KPV naisten honka hifk mypan UEFA FA Aston kierroksen Palloliitto jalkapallo football UEFA pallomeri.net
naisten Aston kierroksen Palloliitto jalkapallo football pallomeri.net

Palloliitto asetti tulevalle kaudelle uudet turvamääräykset, jotka ovat saaneet aikaan todella voimakasta kritiikkiä Veikkausliiga-seurojen keskuudessa.

Ilta-Sanomat uutisoi nettisivuillaan, että jatkossa Palloliiton turvamääräykset kieltävät muun muassa maalien juhlimisen mainosaitojen takana. Useilla paikkakunnilla on muodostunut perinteeksi, että aivan pikkupojasta lähtien fanit ovat tulleet juhlistamaan pelaajien kanssa osuman syntymistä.

Mitä Palloliitto ajaa säännöllä takaa?

Aikaisempina vuosina kannattajien juhliminen mainosaitojen takana ei todellakaan ole aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia. Yhteisöllisyyttä lisäävä ja varmasti niin kannattajille kuin pelaajillekin tärkeä momentti otetaan nyt sakkouhalla pois Veikkausliiga-kentiltä. Se tuskin ainakaan nostaa pätkän vertaa suomalaisen jalkapallokulttuurin kasvua, vaan on jälleen yksi tekijä siihen, että stadionilla kannustaminen ottaa takapakkia.

”Tulee joka kerta sakot, kun Ilves tekee Tammelassa maalin. Siellä on junnut, naiset, papat ja kaikki aina antamassa ylävitosia pelaajille. Se on myös pelaajille upea homma mennä aina joukolla halailemaan kannattajia maalin taakse”, Ilveksen toimistolta pöyristellään.

Myös muissakin seuroissa uudistus on herättänyt suurta vastusta. Lisää kärkkäitä kommentteja seurojen toimistoilta löydät Ilta-Sanomien jutusta, johon pääset TÄSTÄ!