Hämmentävä käänne Suomen Cupin finaalin jälkipyykissä – Palloliitto sakotti seurojen lisäksi itseään

Palloliitto Suomen Cup 2022

Suomen Cupin finaalin tapahtumien jälkipyykki on nyt käyty läpi ja rangaistukset on annettu. Palloliitto rankaisi sekä seuroja että itseään.

Palloliitto julkaisi tiistaina Suomen Cupin finaalin tapahtumia koskevan kurinpitovaliokunnan päätöksen, mutta tällä kertaa mukana oli myös hyvin erikoinen sivujuonne. Päätöksessä näet todetaan, että KuPSin 1500 euron ja Interin 1300 euron sakkojen lisäksi myös Palloliittoa rangaistaan 1000 euron edestä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että liitto sakotti itse itseään.

– Koska KuPSin ja FC Interin kannattajat ovat tuoneet ottelutapahtumaan pyroteknisiä tuotteita, käyttäneet niitä ottelutapahtumassa ja Palloliitto on ottelun järjestäjänä ankarassa vastuussa ottelutapahtumasta, Palloliitolle voidaan määrätä turvallisuusmääräysten rikkomisesta rangaistus, päätöksessä todetaan.

Palloliiton valtakunnallinen sääntö-, määräys ja kurinpitoasiantuntija Matti Räisänen vahvisti Iltalehdelle antamassaan haastattelussa, että liitto on todellakin antanut itselleen sakot.

– Siinä mielessä, että kurinpitovaliokunta on itsenäinen luottamuselin, mutta joo käytännössä näin, Räisänen sanoi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, liitto siirtäisi rahaa omien tiliensä välillä, vaan sakkorahat menevät Räisäsen mukaan liiton edesmenneen puheenjohtajan Pertti Alajan mukaan nimettyyn rahastoon, josta tuetaan vähävaraisia perheitä jalkapalloharrastuksessa.

Seurat puolestaan maksavat sakkonsa kilpailurahastoon, josta ne annetaan kauden päätteeksi Suomessa kasvatettujen pelaajien ja omien kasvattien kilpailujen sekä Veikkausliigan Fair Play -kilpailun voittajille.

Tsekkaa myös: Maalivahti painoi komeassa kaaressa pallon sisään omalta rangaistusalueelta


Joukkueet: ,,