Palloliitto teki kovan linjauksen – alle 10-vuotiaille ei jatkossa suositella lainkaan puskuharjoituksia

torinon valioliiga legnican hjk uefa sopupelivyyhti GAIS fifa uefa valioliiga leeds jalkapalloilija (geneerinen futiskuvitus) pelikiellon palloliitto / Pallomeri.net

Suomen Palloliitto tiedotti keskiviikkona lääkintävaliokuntansa tekemistä uusista linjauksista pallon puskemiseen liittyen.

Suomen Palloliiton lääkintävaliokunnan tuoreimman ohjeistuksen mukaan alle 10-vuotiaiden ei tulisi jatkossa enää harjoitella pallolla puskemista. Liiton tiedotteen mukaan ohjeistukset perustuvat tämänhetkiseen tutkimustietoon ja muiden maiden ohjeisiin.

– Palloliiton suosituksissa alle 10-vuotiaille ei suositella puskemisen harjoittelua jalkapallolla lainkaan, ja sitä vanhemmille ikäluokille hyvin maltillisesti harkiten kevyemmällä pallolla. Harjoitteita, joissa pusketaan jalkapalloa, tulisi tehdä aikuisissakin erittäin maltillisesti sekä pitkällä aikavälillä että myös yhden harjoituskerran sisällä, neurologiaan ja aivotärähdysten kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti Matti Vartiainen toteaa Palloliiton tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan nyt annetut suositukset ovat vielä maltillisia ja niissä on pyritty huomioimaan se, ettei pelaajakehitys kärsisi. Vartiainen toivoo, että nuoria lapsia ohjeistettaisiin enemmän pääpallotilanteisiin ilman itse pelivälinettä.

– Lisäksi pelaajien valmiutta kontaktiin ja rangan ja pään hallintaan tulee kehittää. Koordinaatiota ja liikehallintaa lisääviä harjoitteita suositellaan tehtäväksi ainakin pari kertaa viikossa. Valmentajan on hyvä varmistaa, että pelaajalla on hallussaan perustaidot ennen kuin siirrytään vaativampiin harjoitteisiin, Vartiainen linjaa.

Tsekkaa myös: “Pizzalähetti” ilmestyi kentälle Damallsvenskanissa – IFK Norrköpingin huoltajasta tuli välitön somehitti


Joukkueet: