Palloliitto liittyy rintamaan – kieltäytyy pelaamasta Venäjää ja Valko-Venäjää vastaan sekä vaatii maiden sulkemista kilpailutoiminnasta

Huuhkajat Palloliitto

Suomen Palloliitto ilmoitti maanantai-iltana, että se vaatii Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista ulos kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Venäjän ja Valko-Venäjän niskaan sataa lisää boikotteja, sillä Palloliitto tiedotti maanantaina, että yksikään Suomen jalkapallo- tai futsalmaajoukkue ei tule pelaamaan toistaiseksi ainuttakaan ottelua Venäjää tai Valko-Venäjää vastaan missään ikäluokassa.

– Vetoamme UEFAan ja FIFAan Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemiseksi ulos kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Urheilumaailman tulee osoittaa tässä tilanteessa yhtenäisyytensä ja tehdä kaikkensa Venäjän aloittamien sotatoimien päättämiseksi, tiedotteessa todetaan.

Jo aikaisemmin esimerkiksi Englanti on kieltäytynyt pelaamasta Venäjää vastaan. Sama ilmoitus on tullut myös useammalta muulta maalta. Myös Fifa on vihdoin heräämässä tilanteeseen, sillä kansainvälinen jalkapalloliitto on kääntämässä takkinsa tilanteessa. Reutersin mukaan päätöstä Venäjän sulkemisesta odotellaan jo jopa maanantaina aikana.

Kansainvälinen olympiakomitea suositti niin ikään maanantaina, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljettaisiin kaiken urheilutoiminnan ulkopuolelle.