Video: Täysin älyttömät pituushyppyvideot keräävät huomiota ympäri maailman – Pakistanin ”pomppuihmeestä” tuli viraalihitti

asif magsi pomppuihmeestä

Pakistanilaisen Asif Magsin pituushyppyvideot tekivät ”pomppuihmeestä” viraalijulkkiksen ja poikivat värväyksen urheilujoukkoihin.

Saattaa hyvinkin olla, että 21-vuotiaasta Asif Magsista kuullaan vielä. Hänen julkaisemansa pituushyppyvideot ovat levinneet viraaleiksi sosiaalisessa mediassa, eikä syyttä, sillä Magsin loikat ovat aivan uskomatonta katsottavaa.

Ensimmäisessä videossa, joka on kerännyt eri alustoilla miljoonayleisön, Magsi hyppää peräti 11 moottoripyörän yli.

– Harjoittelin hyppyä johdonmukaisesti. Aloitin viidestä pyörästä, sitten nostin määrän seitsemään ja sitten 11 pyörään, Magsi kertoo Indian Expressille.

Mainos alkaa

Tuoreimmalla hyppyvideollaan hän leiskauttaa Pakistanin lippu kädessään yli useita metrejä leveän kanavan.

Magsin videoiden lähdettyä leviämään, on hänen loikkiaan ihaillut jopa pituushypyn nelinkertainen olympiavoittaja Carl Lewis.

– Itse asiassa pelon puutteen vuoksi hänellä on täydellinen mielenlaatu, Lewis hehkuttaa Twitterissä Magsin moottoripyörähyppyä.

Yleisurheilulegendan onnittelut päätyivät nopeasti Magsin korviin.

– Kaikki soittivat ja onnittelivat minua, että Carl Lewis on kommentoinut sinun videoasi, mutta minä olin vain, että ’Kuka on Carl?’

Kun Magsi selvitti asian Googlesta, hän oli sokissa.

– Se oli elämäni onnellisin hetki, hän kertoo Indian Expressin jutussa.

Häkellyttävintä tarinassa on se, että Magsi on täysin itseoppinut pituushyppääjä. Niinpä miehen tekniikassa on vielä hieman viilattavaa. Pituushypyn MM-pronssimitalisti Anju Bobby George kertoi samassa Indian Expressin artikkelissa, mikä hypyssä on vikana.

– Kulma, jolla etummainen jalka tulee juostessa maahan, ei ole ideaali eikä hän saa sen vuoksi maksimaalista työntövoimaa. Hypätessä potkun kierto on vain puolikas, eikä hän käytä käsiään. Ponnistuksen jälkeen hänen vasen jalkansa ei tee oikeastaan mitään, George analysoi.

Magsi on kuitenkin saamassa apua tekniikkamurheisiin. Pakistanin armeija on nimittäin rekrytoinut miehen urheilujoukkoihinsa, jossa hän pääsee ammattilaisvalmentajan alaisuuteen.

– Otin Asifiin henkilökohtaisesti yhteyttä ja kutsuin hänet Lahoreen, jossa viimeistelemme hänen taitojaan ja annamme hänelle mahdollisuuden edustaa Pakistania kansainvälisellä tasolla, Pakistanin yleisurheiluliiton presidentti Akram Sahi kertoi Pakistan Todaylle.

– Olen pyytänyt kokeneita ja parhaita valmentajiamme tarkkailemaan häntä heti, kun hän saapuu Lahoreen, Sahi jatkoi.

Tämä video teki Pakistanin ”pomppuihmeestä” viraalijulkkiksen:

Myös Asif Magsin tuoreempi hyppyvideo on kerännyt valtavasti yleisöä:

Katso myös: Video: Norjan ampumahiihtotähti julkaisi koomisen treenivideon – kunnon mahalasku asfaltille