Porsaanreikä paitsiosääntöön – ruotsalainen alasarjajoukkue kertoo tehneensä mullistavan keksinnön

porsaanreikä paitsiosääntöön

Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Torns IF julkaisi videon, jolla se esittelee paitsiosääntöön löytämänsä porsaanreiän.

Ruotsin Ettanissa pelaava Torns IF on ainakin omasta mielestään löytänyt porsaanreiän jalkapallon paitsiosääntöön. Seura jakoi sosiaalisen median tileillään humoristisen videon, jolla se esimerkillistää porsaanreiän käytännössä.

International Football Association Boardin (IFAB) luomissa virallisissa jalkapallon säännöissä paitsion määrittelyn kohdalla todetaan, että “paitsioasemassa oleminen mitataan siitä hetkestä, kun kanssapelaaja pelaa tai koskettaa palloa”, ja että “pelaamisen tai koskettamisen ensimmäistä hetkeä tulee käyttää paitsion mittaamiseen”.

Torns IF:n löydös perustuu nimenomaan pelaamisen tai koskettamisen ensimmäiseen hetkeen. Heidän mukaansa sääntöä voidaan hyödyntää esimerkiksi niin, että syöttävä pelaaja nostaa pallon jalkansa päälle kun syötön kohteena oleva pelaaja ei vielä ole paitsiossa. Tämän jälkeen syötön kohteena oleva pelaaja voi juosta paitsioasemaan ja pallo voidaan syöttää hänelle ilman että paitsiota tuomitaan, koska hän ei ollut paitsiossa syöttävän pelaajan kosketuksen ensihetkellä.

Selitys avautuu paremmin alla olevalla videolla.

Torns IF kertoo löytäneensä porsaanreiän paitsiosääntöön:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Hävytön maali puolesta kentästä – 16-vuotias puolalaisjunnu laukoi unelmakudin