Paavo Nurmi Games tarjoili kovia tuloksia – korkeudessa suomalainen yllätysvoittaja

Heta Tuuri Paavo Nurmi Games korkeushyppy - pallomeri.net

Paavo Nurmi Games kisattiin Turussa tiistaina, ja kilpailu tarjosi menneiltä vuosilta tuttuun tapaan kovia tuloksia useammassakin lajissa.

Illan kovimmat yksittäiset tulokset nähtiin heittolajeissa, kun Saksan Johannes Vetter kiskaisi avausheitollaan uuden stadionennätyksen 91,49, joka on myös kauden kärkitulos maailmalla.

Ruotsin Daniel Ståhl puolestaan voitti kiekonheiton tuloksella 69,23. Ruotsalainen merkkautti myös metrin verran paremmankin tuloksen, jonka luultiin aluksi olevan tilastokelpoinen. Heittoringin etukamera kuitenkin muutti tuloksen jälkikäteen, sillä se paljasti hirmuheiton olleen niukasti yliastuttu.

Naisten korkeushypyssä nähtiin hienoa suomalaistekemistä, kun Heta Tuuri nappasi yllätysvoiton kovien ulkomaalaisnimien tähdittämässä kisassa tuloksella 185.

Mainos alkaa

Voiton ratkettua hän yritti kolmesti ylitystä 190:stä. Yrityksistä  varsinkin toinen oli todella lähellä mennä yli, mutta rima tuli hiuksenhienosti alas ja Lahden Ahkeraa edustavan hyppääjän ennätys kirjataan yhä lukemiin 188. Kyseinen 190 olisi ollut myös tämän vuoden Pariisin EM-kisojen raja.

Britannian Andy Pozzi puolestaan paranteli miesten 110 metrin aitojen kärkituloksen aikaan 13,17, ja heti perään Hollannin Nadine Visser rykäisi naisten 100 metrin aidat huippuajassa 12,68.

Topi Raitanen kellotti 3000 metrillä ajan 8.22,45, joka jää vain sekunnin miehen omasta ennätyksestä.

Kisojen kaikki tulokset voit katsoa TÄSTÄ.