NHL-sopimuksen tehnyt Oula Palve haastattelussa – ”Paljon oli vaihtoehtoja uudeksi osoitteeksi”

Oula Palve TPS Liiga / Pallomeri.net

NHL-sopimuksen tehnyt Oula Palve istui Pallomeri.netin haastatteluun ja kertoi kuulumisiaan sekä ajatuksiaan uudesta haasteesta.

Tällä kaudella Liigassa todelliseksi tähtipelaajaksi noussut ja samalla myös maajoukkueen mukaan päässyt Palve pelasi vielä kolme kautta sitten Mestiksessä. Ura lähti kuitenkin nopeasti nousukiitoon ja kierros on huipentunut HPK:n ja TPS:n kautta aina NHL-sopimukseen.

Palve ei nosta mitään yhtä asiaa esiin nousun taustalta, vaan se on monen yhtälön summa. Mukaan on mahtunut myös tuuria.

– Kova itseluottamus, kärsivällisyys, työnteko ja tuuri. Viimeisellä kaudella HPK:ssa tipuin joulun alla pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Seuraavassa pelissä Robert Leinolla murtui käsi ja minut oli pakko ottaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon, Palve muistelee Pallomeri.netin haastattelussa.

– Sen jälkeen alettiinkin laittaa Kristian Vesalaisen kanssa kiekkoa verkkoon ja keväällä olin jo aika lähellä tätä ns. ”tähtipelaajan” -statusta. Eli pienestä ne asiat ovat välillä kiinni, Palve kertoo.

HPK:sta TPS:n riveihin ja nousu Liigan tähtipelaajaksi

Tuo viimeinen HPK-kausi tuotti 50 ottelussa 44 pistettä. Hämeenlinnalaisjoukkueen mahdollisuudet kuitenkin pudotuspeleihin olivat jo menneet, joten Palve siirtyi loppukaudesta TPS:n riveihin.

Siellä tahti jatkui samanlaisena myös pudotuspeleissä, sillä 11 ottelussa syntyi 12 tehopistettä. Palve jatkoi TPS:n paidassa myös tuon loppukauden jälkeen ja meno vain yltyi tällä kaudella. Palve sijoittuikin Liigan pistepörssin seitsemänneksi ja hyvät otteet huomattiin myös rapakon takana.

Lopulta suunnaksi valikoitui Pittsburgh Penguins, joka vahvisti tehneensä suomalaishyökkääjän kanssa yksivuotisen sopimuksen.

– Paljon oli vaihtoehtoja uudeksi osoitteeksi, mutta Pittsburgh Penguins oli koko ajan listalla kärkipäässä, Palve sanoo sopimusneuvotteluista.

NHL:ssä peli on muuttunut viime vuosien aikana todella nopeaksi ja myös Palve tiedostaa sen. Uusi haaste tuleekin varmasti näkymään tulevissa kesätreeneissä.

– Peli on varmasti nopeampaa ja fyysisempää, joten äkkiseltään vois kuvitella että nopeutta ja voimaa hankitaan lisää kesän aikana, Palve kertoo.

Oula Palve lähtee jahtaamaan NHL-unelmaa kivikovaan Pittsburghiin

Loppuun heitimme Oulalle pienen kysymyskavalkadin tulevaa amerikanvalloitusta koskien.

Mitkä ovat tavoitteesi ensi kaudelle?

– Raivata paikka pelaavasta kokoonpanosta suoraan, tai sitten AHL:n kautta. Ylipäätään nauttia matkasta.

Pensin hyökkäys on tunnetusti kivikova. Millä keinoilla lunastat pelipaikan NHL:n puolelta?

– Pelaan omaa peliä ja tuon kiekollista osaamista ja nopeutta joukkueeseen. Samalla täytyy olla myös luotettava puolustuspäässä. Realisti täytyy olla, mitä lähdetään tavoittelemaan ja millä keinoilla se saavutetaan.

Mitkä odotukset Pensissä on sinun kohdallesi?

– Melko lailla samat kuin yllä mainitut vahvuuteni ovat, eli juuri kiekollinen osaaminen ja nopeus. Oletusarvona on, että taistelen paikasta pelaavassa kokoonpanossa siinä, missä kaikki muutkin. 

Loppuun heitimme pilke silmäkulmassa kysymyksen siitä, että onko Sidney Crosby tai Jevgeni Malkin tippumassa mahdollisesti kolmossentteriksi ensi kaudella.

– Tuskin tippuu, ei tässä tarvii ihan haihattelemaan lähteä kuitenkaan, hahah, Palve naureskelee.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan Palveen matkaa Pohjois-Amerikkaan ja toivotamme isosti tsemppiä tuleviin haasteisiin!


Pelaajat:
Joukkueet: