Otto Virtanen liekeissä Ruotsissa – nappasi uransa komeimman ITF-turnausvoiton

Otto Virtanen ITF turnausvoitto - pallomeri.net

Suomen Otto Virtanen oli rautaa Ruotsin Jönköpingissä tällä viikolla pelatussa tenniksen ITF-tunauksessa vieden mestaruuden nimiinsä.

$25,000 ITF-turnauksen finaalissa kuudenneksi sijoitettu Virtanen kohtasi norjalaisen Viktor Durasovicin. Suomalaispelurin voittolukemat kirjattiin vain 59 minuutissa melko tylysti 6-4, 6-0.

– Loppuottelu oli hyvä. Alku oli meiltä molemmilta terävä ja jouduinkin takaa-ajoasemaan Durasovicin murtaessa 3-1 johtoon. Sain kuitenkin heti murron takaisin ja 4-4 tilanteessa tuli todella hyvä palautuspeli, jolla sain lopulta erän, Virtanen kertasi Tennisliiton tiedotteessa.

Suomalaispeluri löytyy ATP-listan sijalta 424, kun taas Durasovicin nimi löytyy samaisen listan 395. sijalta. Virtanen oli tätä aiemmin voittanut kaksi alemman tason ITF-kisaa.

– Tämä oli isoin pistepottini, niin tämä on hyvä askel kohti isompia kisoja. Tavoitteena on saada loppuvuoteen enemmän Challenger-tason otteluita.

Ensi viikolla suomalainen nähdään tulessa saman ITF-arvoluokan kisassa Falunissa.

Tähän astisen uransa kovimpaan suoritukseen Virtanen, 20, ylsi vuonna 2018, jolloin hän voitti Orange Bowlin. Kyseistä turnausta kutsutaan usein myös epäviralliseksi juniorien MM-turnaukseksi.


Pelaajat: