Otto Kivenmäki avautui kohutaklauksesta: ”Ei hän yrittänyt vahingoittaa”

Otto Kivenmäki David nemecek

Ässien Otto Kivenmäki, 20, joutui helmikuun viimeisenä päivänä Lukon David Nemecekin taklaamaksi tilanteessa, joka näytti äärimmäisen rajulta.

Kivenmäki hukkasi kiekon hyökkäysalueella jalkoihinsa ja taklaamaan tullut Nemecek osui nuorukaista suoraan päähän. Tilannetta pahensi se, että Kivenmäen kypärä lähti ilmalennolle ja hän löi kaatuessaan päänsä jäähän.

Nemecekille tuomittiin taklauksesta 7 ottelun pelikielto.

Mainos alkaa

Kivenmäen äiti julkaisi vielä samana iltana puhuttelevan kirjoituksen poikansa tilasta.

– Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, Riina Kivenmäki kirjoitti tuolloin Facebookissa.

”Todella huonoa tuuria”

Kivenmäki avasi tuoreita fiiliksiään IS:n haastattelussa.

– Lähdin kaivamaan kiekkoa jaloistani, enkä yhtään huomannut samalla, että Nemecek tuli taklaamaan. Enkä nyt syytä Nemecekiä. Ei hän yrittänyt vahingoittaa. Siinä oli vain todella huonoa tuuria, että osui päähän. Se näytti videolta todella pahalta.

Nuorukainen kertoo, ettei muista tilanteesta mitään. Pahimmalta kuitenkin vältyttiin ja toipuminen on sujunut hyvin.

– Kiekkoura jatkuu. En todellakaan ajatellut lopettavani. Jos lääkärit olisivat suositelleet uran lopettamista, silloin sitä vaihtoehtoa olisi pitänyt miettiä vakavasti, mutta onneksi näin ei käynyt, Kivenmäki huokaisi.

– Kaikki magneettikuvat näyttivät hyviltä eikä ole ollut mitään pahempia oireita, joten lääkärit olivat myös toiveikkaita heti alusta asti. Pahemmin olisi voinut käydä, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä.

Kivenmäki on Detroit Red Wingsin 7. kierroksen varaus keesältä 2018. Päättyneellä kaudella hän tehtaili Ässien riveissä 53 otteluun pisteet 5+16=21.


Pelaajat:
Joukkueet: