Video: Kärppien Otto Karvinen sai kolmen ottelun pelikiellon rumasta laitataklauksestaan

Otto Karvinen Kärpät / Pallomeri.net

Kärppien hyökkääjä Otto Karvinen seuraa joukkueensa kolme seuraavaa peliä katsomosta saatuaan Liigalta kolmen ottelun pelikiellon.

Lauantaina pelattu Kärpät-HIFK johti jatkoseuraamuksiin, sillä Liiga tiedotti tiistaina, että Kärppien Otto Karvinen asetetaan kolmen ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Karvinen lensi ottelun kolmannessa erässä pihalle laitataklauksesta ajeltuaan HIFK:n Rony Ahosen rumasti ja vaarallisesti laitaan. Ahonen myös loukkaantui tilanteessa.

– Ahonen on kiekon laukaisemisesta johtuen osittain selkä kentälle päin. Tilanteessa Ahonen on myös tietoinen painetta antavasta Karvisesta ja on kiekollinen pelaaja, jota voidaan taklata. Kuitenkin Kurinpitodelegaatio toteaa, että Karvisella on ollut aikaa havaita Ahosen haavoittuva peliasento ennen taklauksen suorittamista ja näin ollen Karvisen olisi tullut huomioida se tilannetta pelatessaan. Kurinpitodelegaatio pitää edellä mainituista syistä ja Ahosen rajusta laitaan lentämisestä johtuen Karvisen taklausta laitataklauksen tunnusmerkistön täyttävänä tekona, jolla on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa, kurinpitodelegaatio perustelee päätöksessään.

Karvinen on näin ollen pelikelpoinen seuraavaksi tiistaina 24. marraskuuta, jolloin Kärpät matkustaa Jyväskylään JYP:n vieraaksi.

Otto Karvinen sai kolmen ottelun pelikiellon tästä taklauksesta:

Katso myös: Video: Uskomaton tuuripomppu – Sakari Manninen jatkoi avauksen päädyn sijasta maaliin


Pelaajat:
Joukkueet: