Video: HIFK rökitti kunnolla ja Kärppien kontrolli petti – Otto Karvinen ja Jesse Puljujärvi ajettiin ulos

Otto Karvinen Kärpät / Pallomeri.net

Kärpät sai historiallisella tavalla kotonaan turpiin ja menetti kontrollin. Sen myötä Otto Karvinen ja Jesse Puljujärvi lensivät ulos.

Kärppiä ei ole viime aikoina juurikaan kotona voitettu, puhumattakaan siitä, että se tapahtuisi isolla maalierolla. Lauantaina Kärpät kuitenkin sai HIFK:lta pataan peräti 7-1, mikä on Kärppien suurinumeroisin tappio kotona yli 30 vuoteen!

29.12.1988 Jyp HT rökitti Kärppiä Raksilassa maalin 6-0, mutta sen jälkeen erot ovat olleet maltillisempia. Huomattavaa on toki myös se, että 2010-luvun kovin löyly, eli kotitappio maalin 6-1, tapahtui vuonna 2012 ja silloinkin antajana oli HIFK.

Historiallinen rökitys sai ilmeisesti Kärppien hermokontrollin pettämään, sillä ottelussa nähtiin kaksi rumaa tilannetta, joista Kärppä-pelaajia komennettiin suihkuun.

Ensin kolmannen erän alussa Kärppien Otto Karvinen taklasi HIFK-pakki Rony Ahosta kovalla voimalla selästä, kun tämä oli irti laidasta. Ahonen paiskautui rumasti päin laitaa ja loukkaantui. Karvinen sai laitataklauksesta pelirangaistuksen ja Liiga tiedotti myöhemmin lauantai-iltana, että Karvisen taklaus viedään kurinpitokäsittelyyn, joten pelikieltoa on luvassa.

Kolmannen erän lopussa puolestaan Kärppien tähtihyökkääjä Jesse Puljujärvi oli menossa taklaamaan HIFK:n Joonas Lyytistä jalat levällään ja osui itse taklauksen väistänyttä Lyytistä polveen. Lyytinen ei loukkaantunut tilanteessa, mutta tuomaristo katsoi Puljujärven teon sen verran piittaamattomaksi, että hän lähti isoista ovista ulos.

Liigan Twitter-tilin mukaan Puljujärven taklaus ei johda jatkotoimenpiteisiin, mitä onkin pidettävä täysin oikeana ratkaisuna. Puljujärven ”ohiajossa” kyse oli lähinnä huolimattomuudesta ja jossain määrin laiskuudesta, eikä niinkään suoranaisesta törkeydestä, sillä Puljujärvi ei erikseen ojenna jalkaansa osuakseen Lyytiseen.

Otto Karvinen ajelee Rony Ahosen tylysti laitaan:


Jesse Puljujärvi kolauttaa Joonas Lyytistä polveen:

Katso myös: Video: Otto Koivula tekaisi fantastisen osuman – HIFK takoi Kärpät jäänrakoon Raksilassa


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,