Ott Tänak ei pitänyt sponsorilippistä palkintopallilla ja jäi kiinni valheesta – rallin MM-sarja lätkäisi napakat sakot

Ott Tänak

Ott Tänak on saanut rallin MM-sarjalta sakot, kun hän ei pitänyt sponsorilippistä päässään palkintojenjaossa ja lehdistötilaisuudessa.

Viron MM-rallista tuli Ott Tänakille melko kallis kotiinpaluu, sillä hän kuittasi itselleen napakat sakot kotikisansa jälkeisistä tapahtumista. Rallin MM-sarja näet lätkäisi Tänakille 1 000 euron sakot, jotka hänen täytyy maksaa kahden vuorokauden aikana. Lisäksi hän sai 3 000 euron ehdollisen sakon, joka astuu voimaan, jos hän tekee saman rikkeen uudelleen kuluvan kauden aikana.

Tänakin sakko tuli hyvin harvinaisesta syystä. Hän nimittäin päätti oli olla pitämättä sarjan rengasvalmistajan lippistä päässään palkintojenjaossa sekä lehdistötilaisuudessa.

Tänakin asiaa ei varsinaisesti auttanut se, että hän jäi kisan tuomaristolle kiinni valheesta. Tänak yritti selittää tuomaristolle ottaneensa lippiksen pois päästään, koska se oli kastunut samppanjasuihkusta ja perusteli ratkaisuaan viileällä ulkolämpötilalla.

Valokuvien ja videoiden perusteella kävi kuitenkin nopeasti selväksi, ettei Tänak missään vaiheessa pistänyt lippistä päähänsä.

– Aineisto osoittaa selvästi, että herra Tänak ei pukeutunut lippikseen ennen samppanjasuihkua tai sen jälkeen. Hänen lausuntonsa ensimmäisessä kuulemisessa ei ollut totuudenmukainen. Kuljettaja esiintyi myös rallin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ilman lippistä. Tuomaristo toteaa, että tapauksella oli negatiivinen vaikutus WRC:n kaupallisiin oikeuksiin, tuomaristo perusteli päätöksessään.

Tsekkaa myös: ”Käytiin Artun kanssa pelaamassa padelia” – Kalle Rovanperä vedätti haastattelijaa Viron MM-rallissa


Pelaajat: