Klassikkovideo: Otakar Janecky ratkaisi Jokereille mestaruuden kansaa kuohuttaneella maalilla

Otakar Janecky

Jokereiden seuralegenda ja yksi SM-liigan historian parhaimmista ulkomaalaispelaajista Otakar Janecky teki vuoden 1994 finaaleissa osuman, josta on käyty vuosikausia keskustelua.

Janecky teki kaukalossa lähes mitä halusi ja tehopisteitä syntyi liukuhihnalta. Nyt palataan kuitenkin 28 vuotta ajassa taaksepäin, jolloin legenda ratkaisi Jokereille SM-liigan mestaruuden maalilla, joka aiheuttaa valtaisaa keskustelua vielä nykypäivänäkin.

Varmasti jokainen TPS-fani on vieläkin sitä mieltä, että osuma tehtiin korkealla mailalla, kun taas jokainen Jokereiden kannattaja pitää osumaa laillisena. Muiden mielipiteet vaihtelevat puolesta ja vastaan, mutta se on varmaa, että totuutta ei ole varmasti vieläkään saatu selville.

Mainos alkaa:

Kuohuttanut tilanne nähtiin Jokerit-TPS-finaalisarjan 4. ottelussa, jossa mestaruus oli katkolla isännille. Kamppailun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2, joten jännitys tiivistyi jatkoajalle.

Lopulta ratkaisumaali nähtiin ajassa 69:04, kun Janecky löi kiekon ilmasta sisään. Jokereiden juhlat käynnistyivät jäällä välittömästi, vaikka TPS-pelaajat vielä odottelivat maalin lopullista tuomiota. Tuomaristo ei nähnyt syytä osuman hylkäämiseen, vaan Jokerit varmisti mestaruuden 3-2-jatkoaikavoitolla.

Otakar Janecky ja vuoden 1994 finaalien voittomaali:

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen YouTubesta!


Pelaajat: