Video: Oskar Osala sai Liigalta kolmen ottelun pelikiellon törkytaklauksestaan

Oskar Osala

Kärppien tähtihyökkääjä Oskar Osala on saanut Liigalta kolmen ottelun pelikiellon taklauksestaan, joka kohdistui Ilveksen Oskari Laaksoseen.

Osala lensi lauantaina pelatussa Ilves-ottelussa suihkuun, kun mies taklasi törkeästi selästä Ilveksen Oskari Laaksosta. Osalan taklaus siirtyi kurinpidon käsittelyyn, missä tuomiona oli kolmen ottelun pelikielto.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Osalan taklaus, kun se aiheuttaa vastustajan voimakkaan kaatumisen laitaa päin, täyttää laitataklauksen tunnusmerkistön. Delegaatio katsoo, että Laaksosen tilanteen pelaaminen osittain edesauttaa Laaksosen kaatumista laitaa päin, Liigan kurinpitotiedotteessa todetaan.

– Delegaatio kuitenkin toteaa, että Osalalla on ennen taklaustaan aikaa havainnoida Laaksosen etäisyys laidasta ja Laaksosen haavoittuva asema. Tästä huolimatta Osala ajaa taklauksensa täydellä voimalla loppuun asti samalla runnoen pelaajan voimakkaasti laitaa vasten. Teon seurauksena Laaksonen lyö päänsä voimakkaasti laitaan.

Kolmen ottelun pelikielto voi tarkoittaa sitä, että Osalaa ei enää Ilves-sarjassa nähdä, sillä Kärpät johtaa ottelusarjaa tällä hetkellä voitoin 2-0.

Oskar Osala sai tästä taklauksesta kolmen ottelun pelikiellon

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Liigan Twitteristä!


Pelaajat:
Joukkueet: