Opas padelmailan valintaan – tämä kaikki pitää ottaa huomioon

padelmailan parhaat padelkentät

Padelmailan valinta on iso päätös, sillä se on olennaisessa osassa, kun lähdet harrastamaan ja kehittymään maailman hittilajissa.

Miten valita oikea padelmaila?

Padelmailoja on lukuisia erilaisia, joten kannattaa tutustua tarkemmin ennen ostopäätöksen tekemistä mahdollisiin vaihtoehtoihin. Ensimmäiseksi kannattaa miettiä tarkasti, että minkälainen pelaaja olet. Jos kaipaat enemmän kontrollia, tarkkuutta ja vaivattomuutta, niin valintasi on varmasti pyöreän muotoinen maila. Näissä painopiste on mailan keskellä, mikä helpottaa huomattavasti pelaamista. Sen vuoksi aloittelijoiden valinta on lähes järjestäen pyöreän muotoinen.

Kun kehityt padelissa ja alat hakemaan uusia ärsykkeitä, niin pyöreän muotoinen maila vaihtuu timantin muotoiseksi. Tässä mailassa painopiste on asetettu mailan kärkeen, minkä johdosta lyönteihin on helpompi saada voimaa. Kuitenkin kontrollin hakeminen on vaikeampaa, joten kyseessä on useimmiten aktiiviharrastajien ja kilpapelaajien valinta.

Näiden väliin on kehitelty vielä kolmas malli, jota kutsutaan pisaraksi. Niin sanottu hybrid-malli on yhdistelmä kumpaakin aiempaa kuvailtua.

Valikoimaa riittääkin, mutta silti parhaat padelmailat erottuvat melko hyvin edukseen markkinoilta.

Padelmailan paino

Padelmailojen kuvauksessa on kerrottu aina mailan paino. Se on tärkeä lisätieto, sillä painolla on iso merkitys. Aloittelijat aloittavat yleensä hieman kevyemmistä mailoista, mistä edetään pikku hiljaa taitojen noustessa isompaan painoluokkaan. Myös naiset ja juniorit pelaavat useimmiten kevyemmillä mailoilla kuin miehet.

Aikuisten mailat painavat pääosin 355-395 grammaa. Puolestaan junioreiden mailat painavat alle 350 grammaa. Tämän kategorian alta löytyy vielä lasten mailat, jotka ovat painoltaan 280-320 grammaa.

Mailan paksuus

Jokaisen mailan tiedoissa on listattuna myös paksuus. Käytännössä kaikki aikuiset pelaavat 38 mm:n paksuisilla mailoilla. Sitten puolestaan junioreiden mailoissa paksuus on 36 mm, joka helpottaa padelin aloittamista ja pelaamista. Kun mennään vielä astetta nuorempiin pelureihin, niin mailan paksuus muuttuu 34 millimetriin.

Pintamateriaali

Seuraavaksi pitää pohtia, että minkälaisen pinnan haluat mailaasi. On kahta erilaista: sileämpi ja karheampi pinta. Sileämpi pinta on parempi valinta aloittelijalle, koska tekniikka ja pallotuntuma ei ole vielä parasta, jolloin sileä pinta antaa enemmän anteeksi. Kun taas saat kokemusta padelista, niin karheampi pinta nousee entistä enemmän ajankohtaisemmaksi. Tämä antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia pallon käsittelyyn.

Mistä ostaa padelmaila?

Padelmailoja on saatavilla tällä hetkellä todella hyvin, sillä useimmissa keskuksissa on omat proshoppinsa. Tämän lisäksi suurin osa urheiluliikkeistä on tuonut valikoimiinsa padelin, joten myynnissä on mailoja, laukkuja, kenkiä, palloja ja muita varusteita.

Myös nettiin on alkanut avautumaan padeliin erikoistuneita verkkokauppoja, joissa valikoima on sitten poikkeuksellisen hyvä, sillä kaikki paukut laitetaan padeltuotteiden hankintaan ja myymiseen. Esimerkiksi Padelkunkku.fi -sivusto on yksi tällainen verkkokauppa, joka tarjoaa laadukkaat padeltuotteet netistä ostettuna. Heiltä löytyy myös kivijalkaliike Kuopiosta, josta on mahdollisuus hakea mailoja testiin.

Toivottavasti tämä auttaa sinua tekemään oikean valinnan, jotta ennen kaikkea pelaaminen olisi mahdollisimman hauskaa ja vaivatonta. Jos haluat oppia lisää hittilajista, niin padelin säännöt kannattaa ottaa seuraavaksi lukuun.