Onnistuuko Huuhkajat kaatamaan Pohjois-Irlannin?

suomalaiset urheilukalenteri jalkapallo koronaviru / Pallomeri.net
urheilukalenteri jalkapallo / Pallomeri.net

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa sunnuntaina EM-karsintaottelussa Pohjois-Irlannin. Huuhkajien karsinnat ovat edenneet kehnosti ja nyt joukkueen pitäisikin ryhtyä napsimaan voittoja jos joukkue mielii taistella vielä paikoista vuoden 2016 EM-kisoissa.

Huuhkajat on napannut neljästä ensimmäisestä karsintaottelusta neljä pistettä ja tällä hetkellä joukkue majaileekin F-lohkon kuudennella sijalla. Sunnuntain vastus Pohjois-Irlanti on saanut ensimmäisestä neljästä ottelusta yhdeksän pistettä ja joukkueen ainoa tappio tuli edellisessä ottelussa Romanialle.

Suomen suurin ongelma karsinnoissa toistaiseksi on ollut maalinteko ja viimeisessä kolmessa karsintaottelussa Huuhkajat ei ole saanut pallon kuin kertaalleen vastustajan verkkoon. Huuhkajat avasi karsinnat nihkeällä 3-1-voitolla Färsaarista ja tämän jälkeen joukkue pelasi 1-1-tasapelin Kreikan kanssa. Kreikka-ottelun jälkeen tilille on kertynyt kaksi tappiota; 2-0-tappio Romanialle ja 1-0-tappio Unkarille.

Pohjois-Irlanti on hieman yllättäen ottanut jo peräti kolme täyttä pistepottia karsinnoissa. Pohjois-Irlanti onnistui muun muassa kaatamaan Kreikan vieraissa 2-0 ja joukkue on yllättänyt monet varsin pirteillä otteilla. Huuhkajien sunnuntaisen vastustajan paras maalitekijä on ollut Kyle Lafferty, joka on heiluttanut verkkoa kolmesti.

Huuhkajat ja Pohjois-Irlanti ovat kohdanneet viimeksi elokuussa vuonna 2012. Tuolloin nähtiin varsin maalirikas ottelu, jota ei sunnuntaina voi odottaa. Edellisessä kohtaamisessa mätettiin yhteensä kuusi maalia ja lopulta tuomarin päätösvihellyksen aikana taululla komeilivat lukemat 3-3. Suomen maalintekijöinä tuossa ottelussa toimivat Tim Sparv, Teemu Pukki ja Perparim Hetemaj.

Sunnuntain ottelusta on odotettavissa varsin vähämaalinen ja tasaväkinen. Ennakkosuosikkia ei ottelussa ole, mutta nyt Huuhkajilla on hyvä paikka napata karsintojen toinen voitto ja nousta seitsemään pisteeseen.