Onko pelaaminen kansainvälisille peliyhtiöille sallittua?

Kansainväliset peliyhtiöt maksublokki
Kansainväliset peliyhtiöt maksublokki

Kansainvälisille peliyhtiöille osoitettiin Suomessa vuoden 2022 alussa rajoituksia, joiden rikkominen voi johtaa maksublokki-listalle joutumiseen.

Suomen arpajaislaki uudistui 1.1.2022 alkaen. Isoin muutos on ehdottomasti se, että vuoden 2023 alusta talletukset ulkomaalaisille peliyhtiöille on lain mukaan mahdollista blokata. Blokki on mahdollista asettaa vain talletuksiin, joten kotiutuksiin sitä ei ole mahdollista asettaa, vaan asiakkaiden pitää saada rahansa takaisin pankkitilille niin halutessaan.

Tämän takana on se, että pelaaminen ei muutu edellenkään laittomaksi ulkomaalaisille pelisivustoille, joten laillisesti voitetun rahan kotiuttamista ei Suomen perustuslaki anna periksi estää. Eli toisin sanoen pelaaminen uuden arpajaislainkin aikana on edelleen sallittua kansainvälisille peliyhtiöille.

Pelaaminen on edelleen laillista ulkomaalaisille sivuille

Monissa yhteyksissä mediassa on noussut esiin, että pelaaminen ulkomaille olisi laitonta. Näin ei missään nimessä ole, sillä suomalaisasiakkaat saavat halutessaan pelata netissä mille sivustolle tahansa. Pelaaminen on edelleen luotettavaa ja turvallista. Siihen ei mikään muuttunut asia tuo muutosta.

Monet suomalaiset ovatkin rekisteröityneet kansainvälisten vedonlyöntiyhtiöiden asiakkaiksi. Tämän taustalla on yksinkertaisesti se asia, että tarjolla on huomattavasti parempia kertoimia. Siinä ei ole mitään sen kummempaa rakettitiedettä. Kerroinvertailu on aina äärimmäisen fiksua, koska se tuo pitkässä juoksussa isompia ja isompia voittoja. Eihän kukaan halua tahallaan hävitä rahaa.

Kilpailu alalla on todella kovaa, joten yhtiöiden tapa hankkia asiakkaita vaihtelee. Jotkut yrittävät panostaa herkullisiin tervetuliaistarjouksiin, joissa on kuitenkin kovia kierrätysvaatimuksia. Sitten on päinvastaisia linjoja, kuten kierrätysvapaita ilmaiskierroksia tai poikkeuksellisen kovia kertoimia. Tämä on linja on valittu esimerkiksi Coolbetilla, joka on viime vuosina tunnettu markkinoiden parhaimmista kertoimista. Tämä houkuttelee asiakkaita eikä ihme, sillä ovathan voitot keskimääräisesti suurempia, kun pelaat paremmilla kertoimilla.

Tiivistetysti muutokset pelaajalle

Eli toisin sanoen mikään ei muuttunut uuden lain myötä kasinopelaajien ja vedonlyöjien suuntaan. Edelleen pelaaminen on täysin hyväksyttyä eikä asiakkaan tarvitse miettiä, että hänelle olisi tiedossa jotain sanktioita, mikäli pelaa ulkomaalaisilla sivuilla. Myös voitot ovat tuttuun tapaan verovapaita, kunhan pelaaminen tapahtuu EU:n alueella toimivan lisenssin haltijan alla. Näitä ovat kaikki netin suurimmat peliyhtiöt, kuten vaikkapa Coolbet.

Vaikka jonkin yhtiö joutuisi vuoden 2023 alussa maksublokki-listalle, niin pelaaminen on silloinkin täysin laillista sivustolla, mutta tässä vaiheessa tallettaminen täytyy tapahtua jotakin muuta kautta kuin verkkopankilla, joka pyritään pankkien toimesta estämään. Mahdollisten maksublokkien toimivuus on vielä toistaiseksi täysi mysteeri. Sen kiertämiseen on kuitenkin keksitty jo monia tapoja. Esimerkiksi nettilompakot tarjoavat helpon ja vaivattoman tavan tallettaa peliyhtiöille kaikissa tilanteissa.