Uusitun Olympiastadionin niukka nurmikenttä herätti ihmetystä – ratkaisu on onneksi väliaikainen

Uusitun Olympiastadionin nurmi / Pallomeri.net

Isolla rahalla uusitun Helsingin Olympiastadionin nurmikentän niukka mitta herätti ihmetystä, mutta taustalla oli onneksi hyvä selitys.

Useampi katsoja hieraisi silmiään katsoessaan 300 miljoonan euron remontin jälkeen uudelleenavatun Helsingin Olympiastadionin keskiviikkona pelattua avausottelua, jona sai kunnian toimia Kansallisen liigan ottelu PK-35–HJK.

Stadionin nurmikenttä oli näet kauniisti sanottuna hieman niukka. Pelialustaa riitti aika lailla tasan pelialueen mitan verran, eikä yhtään enempää.

Twitterissä julkaistu kuvakaappaus ottelusta näyttää, kuinka nurmi loppuu heti päätyviivan jälkeen siten, että esimerkiksi maali on yleisurheilukentällä. Tilanne ei ollut sen parempi myöskään sivurajojen kohdalla. Twitterissä esille nousikin kysymys, onko pelikenttä edes turvallinen.

Mainos alkaa

Olympiastadionin henkilökunta havaitsi kohun ja rauhoitteli tilannetta heti keskiviikkoiltana. Kansallisen liigan ottelussa nähty kenttäratkaisu ei näet ole lopullinen, vaan puhtaasti aikataulujen sanelema.

– Nurmimatot ovat saapumassa stadionille ja tilaus oli aikataulutettu Nations Leaguen otteluohjelman mukaisesti eli tästä syystä matot ovat vasta saapumassa stadionille ja eivät ehdi näihin testiotteluihin. Tilausvaiheessa ei ollut vielä valitettavasti tieto testiotteluista, Olympiastadionin Twitter-tililtä todettiin viitaten Kansallisen liigan otteluun.

Lue myös: Kansojen liigan syyskuun ottelut pelataan tyhjille katsomoille – Huuhkajat voi joutua pelaamaan puoluueettomalla kentällä