Olosuhteet sietämättömät: Espanjalaispeluri sai lämpöhalvauksen – Daniil Medvedev: ”Pelaan, mutta saatan kuolla”

daniil medvedev olympialaisten tennis - pallomeri.net

Olympialaisten tenniksen olosuhteet ovat puhuttaneet, sillä urheilijat ovat joutuneet rehkimään epäinhimillisen kuumuuden ja kosteuden vallitessa.

Fabio Fognini ja Daniil Medvedev kohtasivat keskiviikkona. Jälkimmäisenä mainittu kärsi suuresti olosuhteista, ja heilui toisessa erässä kirjaimellisesti tajunnan rajamailla. Tuomari kysyikin venäläiseltä, pystyykö tämä jatkamaan pelaamista.

– Olen taistelija. Pelaan matsin loppuun, mutta saatan kuolla. Jos kuolen, onko ITF (Kansainvälinen tennisliitto) vastuussa siitä? Medvedevin vastaus kuului.

Hän onnistui lopulta kaapimaan ottelun nimiinsä erin 6-2, 3-6, 6-2.

Medvedev ei ole ainoa olosuhteita kritisoinut pelaaja. Muiden muassa turnauksen selkeä ykkössuosikki Novak Djokovic on ollut samoilla linjoilla ja ihmetellyt, miksei otteluita aloiteta myöhemmin.

Myöhemmin keskiviikkona naisten puolella espanjalainen Paula Badosa joutui luovuttamaan saatuaan lämpöhalvauksen, ja vasta tämän jälkeen urheilijoiden huoleen herättiin konkreettisten tekojen muodossa.

Torstaista alkaen ottelut käynnistyivät vasta kello 15 paikallista aikaa, aiemman kello 11:n sijaan.

– Päätös tehtiin pelaajien hyvinvointia ajatellen sen jälkeen, kun kävimme laajamittaisia keskusteluja pelaajien, tuomareiden, lääkintäammattilaisten ja muiden avainhenkilöiden kanssa, tennisliitto kertoi tiedotteessaan.

Medvedev oli torstaina jälleen kehissä, mutta hänen turnauksensa päättyi Pablo Carreno-Bustaa vastaan suoraan 2-0-tappioon.

Tsekkaa myös: Tokion olympialaisten televisiointi – tässä yksinkertaistettu opas


Pelaajat: