Olympialaisten jääkiekon selostajat ja asiantuntijatiimit julkaistiin

olympialaisten Leijonien pelipaidat Peking 2022

Vapaasti katsottava TV5 on ainoa suomalainen tv-kanava, josta voi seurata Pekingin talviolympialaisissa miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia. Jokainen talviolympialaisten kilpailu ja tapahtuma on katsottavissa suorana discovery+-palvelusta. 

Ottaako Suomi helmikuussa Pekingissä historian ensimmäisen olympiakullan miesten tai naisten jääkiekossa? Se selviää vain TV5:n ja discovery+:n olympialähetyksissä 4.-20. helmikuuta. TV5 televisioi suorina lähetyksinä kaikki Suomen ottelut sekä pelit välieristä aina finaalin saakka. Discovery+ näyttää turnauksista jokaisen ottelun suorana. Teemu Selänteen ja Kimmo Timosen johdolla Discovery marssittaa studioon ja selostamoon kivikovan jääkiekon asiantuntijatiimin, jolla on lukuisia olympia- ja MM-mitaleja. Otteluiden sinivalkoisina ääninä toimivat miesten puolella Oskari Saari ja naisleijonien otteluissa Juhavaltteri Salminen.

Naisleijonien tietä olympiaturnauksessa kanavilla kartoittavat lukuisia arvokisamitaleita uransa aikana keränneet Annina Rajahuhta, Saija Tarkki ja Terhi Mertanen. Kokonaan naisista koostuvan olympiatiimiin studiota juontaa Oona Tolppanen.

Suomalaisurheilijoiden mitalinmetsästystä kaikissa lajeissa voi seurata discovery+-palvelusta, joka näyttää jokaisen Pekingin olympialaisten kilpailutapahtuman suorana lähetyksenä. Kaikki olympiasisältö löytyy discovery+ sport -paketista.

Olympialähetyksiä discovery+-palvelussa ja yhtiön tv-kanavilla kanavilla tunnelmoivat tutut nimet kuten Hannu-Pekka Hänninen(mäkihyppy ja yhdistetty), Sami Uotila (alppihiihto), Tommy Rundgren (maastohiihto), Jussi Uusipaavalniemi (curling) ja Toni Flink (pikaluistelu). Asiantuntijoina kuullaan Riikka Sarasoja-Liljan (maastohiihto), Wille Mäkelän (curling) ja Risto Mattilan (lumilautailu) kaltaisia lajeissaan menestyneitä entisiä urheilijoita.

Olympialaisten esitysoikeudet omistava Discovery on tehnyt Ylen kanssa alilisensiointisopimuksen, jonka mukaan olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla, lukuun ottamatta kello 19-21 välistä lähetysaikaa sekä miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia, jotka ovat yksinoikeudella vain Discoveryn kanavilla.

Discoveryn jääkiekkolähetysten selostustiimit:

Oskari Saari ja Kimmo Timonen
Juhavaltteri Salminen ja Terhi Mertanen
Nuutti Vihtilä ja Antti-Jussi Niemi
Julius Vauhkonen, ruotsinkielinen selostus Suomen otteluissa
Oskar Osala kommentoi ja haastattelee kaukalon laidalla

Naisten jääkiekon studiotiimi 

Oona Tolppanen
Annina Rajahuhta
Saija Tarkki

Miesten jääkiekon studiotiimi 

Juhani Henriksson
Teemu Selänne
Tuomas Grönman
Antti-Jussi Niemi
Jussi Jokinen

Näin Pekingin 2022 talviolympialaiset näkyvät Discoveryn kanavilta 4.-20.2.

TV5

Vapaasti katsottava TV5-kanava on Discoveryn virallinen olympiakanava, joka tarjoaa lähetystä Pekingistä koko kisojen ajan aamusta iltaan. Aamulla klo 8 alkavat suorat lähetykset jatkuvat koko päivän klo 17 saakka keskittyen Discoveryn yksinoikeuslajiin jääkiekkoon. Miesten ja naisten olympiaturnauksista esitetään TV5:llä suorana kaikki Suomen ottelut sekä kaikki välierä- ja mitaliottelut. Lisäksi suorissa lähetyksissä seurataan muun muassa curling-otteluita sekä pikaluistelua. Klo 17-20 välisenä aikana nähdään koostelähetyksiä hiihtolajeista ja jääkiekosta. Päivän kiinnostavimmat olympiatapahtumat käsitellään jääkiekiekkopainotteisessa Kisapäivä-studiolähetyksessä, jota juontavat Juhani Henriksson sekä Oona Tolppanen. Olympialähetykset nähdään kisojen ajan TV5:lla HD-tasoisena.

discovery+

Discovery+- suoratoistopalvelu on Suomessa ainoa tapa seurata jokaista olympialaisten tapahtumaa, kuten kaikkia jääkiekko-otteluita. Palvelussa esitetään ekslusiivisesti studiotuotantoja useiden jääkiekko-otteluiden ympärillä.

Jokaiselle ottelulle tai kilpailulle, oli kyseessä alkuerä tai finaali, löytyy palvelusta oma lähetys. Keskeisimmät tapahtumat ovat suomeksi selostettuja. Olympialaiset näkyvät discovery+ sport -paketissa. Kaikki discovery+-palvelun sisällöt ovat HD-tasoisia.

Eurosport 1 ja 2

Kanavilla on monipuolinen olympiatarjonta pääosin suomeksi selostettuna. Suorissa lähetyksissä nähdään muun muassa runsaasti hiihto- ja luistelulajeja.

Eurosport Player

Eurosport Player -suoratoistopalvelu näyttää kaikki olympialaisten tapahtumat suorina lähetyksinä. Keskeisimmät tapahtumat ovat suomeksi selostettuja.

Discovery Finland pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Kaikki Leijonien tulevat turnaukset discovery+:lla sekä TV5:lla

16.-19.12. Venäjän EHT-turnaus
26.-29.12. Alle 16-vuotiaiden neljän maan turnaus
20.-23.12. Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen valmistavat ottelut
26.12.-5.1. Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus
8.-15.1. Alle 18-vuotiaiden naisten MM-turnaus
4.-20.2. Pekingin talviolympialaiset – miesten ja naisten olympiaturnaukset näkyvät yksinoikeudella Discoveryn kanavilla
9.-13.2. Alle 18-vuotiaiden viiden maan turnaus
4.-24.4. EHC-otteluita (4-6 ottelua)
20.4.-2.5. Alle 18-vuotiaiden MM-turnaus
28.4.-1.5. Tshekin EHT-turnaus
5.-8.5. Ruotsin EHT-turnaus