Olympiakos saamassa rajut sanktiot sopupelijupakasta – putoaminen ja miljoonasakot uhkaavat

olympiakos fanit / Pallomeri.net

Kreikkalaisseura Olympiakos on joutumassa tilille vanhoista synneistään, kun seuraa vastaan aikoinaan esitetyt sopupelisyytökset on avattu uudelleen.

Kreikan jalkapallon jättiläinen Olympiakos on ajautunut tilanteeseen, jossa seura historian 45. Kreikan mestaruus saattaakiin vaihtua suureen häpeään ja putoamiseen sarjaporrasta alemmas. Tämä johtuu siitä, että Olympiakosia on epäiltynä sopupelistä, jonka tutkimukset on nyt avattu uudelleen.

Tutkimukset liittyen ottelumanipulaatioon ja lahjontaan vuoden 2015 helmikuussa pelatusta ottelusta Atromitosta vastaan. Olympiakos voitti ottelun 2-1, eteni mestaruuteen ja Atromitos puolestaan pääsi Eurooppa-liigan -playoffeihin.

Tutkimukseen on liitetty italialaislehti Corriere Dello Sportin mukaan muitakin seuroja ja otteluita, mutta jupakan valokeilassa on Olympiakos ja seuran omistaja Evangelos Marinakis, joka omistaa myös englantilaisseura Nottingham Forestin. Mikäli Marinakis todetaan syylliseksi, hän tulee saamaan 2,5 miljoonan euron sakon sekä elinikäinen toimintakiellon jalkapallossa.

Mainos alkaa

Lehden mukaan epäiltyinä ovat lisäksi Atromitosin omistaja Giorgios Spanos sekä myös joukkueiden taustahenkilöitä, valmentajia sekä ottelun erotuomarit. Jos kaikki syytökset näytetään toteen, kumpikin seura pudotetaan sarjaporrasta alemmas ja molemmat kuittaavat putoamisen kylkiäisenä vielä kolmen miljoonan euron sakot.

Lue myös: Espanjan oikeuslaitos antoi historialliset sopupelituomiot – Osasunan ex-johtajille vuosien kakut


Joukkueet: