Olympiajääkiekko palaa Ylelle – sopimus kantaa vuoden 2030 kisoihin asti

Leijonien Leijonat Jukka Jalonen Suomi
Kuva: Getty Images

Yle tiedotti laajentaneensa olympiaoikeuksiaan. Sopimusten myötä olympiajääkiekko palaa myös Ylen ohjelmistoon.

Yleisradio tiedotti maanantaina, että talvi- ja kesäolympialaiset nähdään vapailla kanavilla entistä laajemmin ja ilman lajirajoituksia vuodesta 2026 alkaen. Samalla kävi selväksi se, että olympiajääkiekko palaa Ylen kanaville.

– Tämä on meille hieno päivä. Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa. Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen iloitsi tiedotteessa.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila perusteli sopimusta sillä, että Yle haluaa tarjota suomalaisten suurimmat yhdistävät elämykset ja kansakunnan muistijäljet.

– Uusi sopimus mahdollistaa tämän selvästi laajemmin kuin nykyinen ja on olennainen osa Ylen julkisen palvelun tehtävää. Sopimuksen myötä suomalaiset näkevät olympialaiset vapaasti yli tämän vuosikymmenen, Ylä-Anttila toteaa.

Sopimuksen myötä Leijonien olympiapelit näkyvät vuoden 2026 Milanon ja Cortinan kisoissa sekä vuoden 2030 kisoissa, joiden isäntää ei ole vielä valittu. Lisäksi vuoden 2028 Los Angelesin ja vuoden 2032 Brisbanen kesäolympialaiset näkyvät Ylen kanavilla.

Tsekkaa myös: MTV: Jokerit hakee Mestis-lisenssiä ensi kaudeksi – neuvottelee pelaamisesta Espoossa