Video: F-liigassa tuomittiin neljän ottelun pelikielto – OLS:n Olli Wikstedt ajeli TPS-pelaajan kylmäksi

Olli Wikstedt OLS / Pallomeri.net

OLS:n kapteeni Olli Wikstedt katselee seuraavat neljä peliä katsomon puolelta hänen saatuaan pelikiellon TPS-ottelun taklauksestaan.

Salibandyn F-liigan kilpailu- kurinpitoryhmä tiedottaa, että OLS-kapteeni Olli Wikstedt on asetettu neljän ottelun pelikieltoon sunnutaina 1. marraskuuta pelatun TPS-OLS -ottelun tapahtumien johdosta.

Ottelun toisessa erässä Wikstedt taklasi rajusti TPS:n Waltteri Vesteristä ja sai taklauksestaan viiden minuutin rangaistuksen. Tiedotteessa kerrotaan, että asia tuli vireille TPS:n videotutkintapyynnöstä, jonka pääsarjojen videotuomari katsoi sisältävän perusteet kurinpitäjän käsittelylle.

Kurinpitäjä, jolla on mahdollisuus määrätä korkeintaan kolmen ottelun tai kuukauden kielto, siirsi asian kilpailu- ja kurinpitoryhmälle katsoen, että kysymykseen saattaa tulla sitä ankarampi seuraamus.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä piti Wikstedtin toimia lisärangaistuksen arvoisina.

– Wikstedt tulee pelitilanteeseen kovalla vauhdilla ja taklaa palloa tavoittelevaa ja siihen keskittynyttä pelaajaa vaarallisesti sivusta. Wikstedt, joka mailansa asennosta ja vartalonsa asennosta ja liikkeistä päätellen ei edes pyri tavoittelemaan palloa vaan pysäyttämään tai hidastamaan vastapelaajaa kovalla kontaktilla, aiheuttaa vastustajan jalkoihin polven korkeudelle sekä lantion tienoille leikkaavalla liikeradalla kovan kontaktin, päätöksessä todetaan.

– Ottaen huomioon kontaktin vauhdin, suunnan ja osumakohdan Wikstedtin teko aiheuttaa vastapelaajalle erittäin suuren vakavan polvi- tai muun vamman vaaran. Vaikka Wikstedt ei pyrkisi tietoisesti vahingoittamaan vastustajaa, hän olisi voinut pelata tilanteen toisin ja syyllistyy tilanteessa vakavaan piittaamattomuuteen vastustajan terveydestä, päätöksessä linjataan.

TPS voitti ottelun maalein 8-4.

Olli Wikstedt sai tästä taklauksesta neljän ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Kärppien Miihkali Teppo sai ulosajon – kontakti kolahti SaiPa-pelaajaa suoraan päähän