Yllätysvaihto osoittautui neronleimaukseksi – Ollie Watkins tykitti Englannin dramaattisesti EM-finaaliin

Ollie Watkins Englanti

Englanti raivasi tiensä toista kertaa peräkkäin EM-finaaliin. Dramaattisen voittomaalin niittasi vaihdosta sisään tullut Ollie Watkins.

Englanti venyi EM-välierässä voittoon, lähetti Hollannin laulukuoroon ja varmisti näin toisen perättäisen finaalipaikkansa maalein 2-1.

Ottelu sai melkoisen ilotulitusalun, kun Hollanti meni johtoon jo 7. minuutilla. Englannin tasoitus tuli kuitenkin jo 18. minuutilla, kun Harry Kane ampui pallon pussiin rangaistuspotkusta.

Mainos alkaa:

Englanti vei ottelun avausjaksoa, mutta ei saanut toista osumaa aikaiseksi hyvistä paikoistakaan huolimatta. Phil Foden johti Englannin rummutusta ja sai pallon sekä maaliviivalle että tolppaan.

Toisella jaksolla Englannin jalka nousi kaasulta ja Hollanti otti pelin hallintaan. Englanti onnistui laittamaan pallon maaliin 79. minuutilla, kun Bukayo Saka jatkoi Kyle Walkerin syötön ylähyllylle. Walker oli kuitenkin paitsiossa ja maali hylättiin.

Lopulta ottelun ratkaisuksi osoittautui Englannin päävalmentaja Gareth Southgaten yllätysveto. Hän otti kapteeni Kanen pois 81. minuutilla ja lähetti tilalle todella pieneen rooliin aiemmin jääneen Ollie Watkinsin. Veto osoittautui neronleimaukseksi, sillä Watkins ampui samaan aikaan hänen kanssaan kentälle tulleen Cole Palmerin syötöstä pallon tarkalla vedolla aivan takatolpan juureen. Maali syntyi dramaattisesti heti varsinaisen peliajan päätyttyä. Lisäaikaa tahkottiin viitisen minuuttia, kunnes erotuomari puhalsi taiston päättyneeksi. Hollanti ei tässä ajassa ehtinyt saamaan lainkaan paikkoja.

Englannin sankariksi noussut Watkins vannoi ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa, että hänellä oli etiäinen siitä, mitä tuleman piti.

– Vannon lapseni kautta, että sanoin tänään aiemmin Cole Palmerille, että “me tulemme tänään vaihdosta kentälle ja sinä tarjoat minulle maalipaikan”, Watkins kertasi.

Englanti kohtaa EM-finaalissa Espanjan. Finaali pelataan sunnuntaina 14. heinäkuuta ja ottelu alkaa klo 22:00 Suomen aikaa.

Ollie Watkins ampuu Englannin EM-finaaliin:

Katso myös: Shokkialku EM-välierässä – Hollannin Xavi Simons loi itselleen väkisin paikan ja ampui mykistävän maalin


Joukkueet: