Olli Santalahti maksoi hintaa tuomarin jäätymisestä – vastustaja veteli surutta laittomia iskuja takaraivoon

Olli Santalahti Brave CF

Vapaaottelija Olli Santalahti joutui Brave CF:ssä pahan tuomarivirheen uhriksi, kun vastustaja sai vedellä häntä laittomilla iskuilla.

Vapaaottelija Olli Santalahti joutui keskiviikkona Bahrainissa käydyssä Brave Combat Federationin Brave CF 63 -otteluillassa todellisen tuomarifarssin uhriksi.

Santalahti kohtasi Kamal Magomedovin ja ottelun aikana Magomedov antoi useita kyynärpäälyöntejä Santalahden takaraivoon. Kyseiset lyönnit ovat vapaaottelun sääntöjen mukaan laittomia.

Kun kolmatta erää oli takana vain reilu minuutti, häkkituomari Declan Larkin pyysi ottelijat pystyyn. Hän keskeytti ottelun ja tuomitsi Santalahden häviäjäksi liiallisen verenvuodon takia. Ratkaiseva verenvuoto tuli nimenomaan Santalahden takaraivosta, jonka Magomedov sai hakata aivan surutta tohjoksi tuomarin vain tuijottaessa.

– Olen pettynyt omaan suoritukseeni, mutta ensimmäistä kertaa urallani olen pettynyt myös siihen, että oikeus ei toteutunut, Santalahti sanoi Iltalehden haastattelussa.

Takaraivo ei ollut ainoa paikka, minkä Magomedov aukaisi. Hänen lyönti myös mursi Santalahden nenän.

– Sitten vaihtui ottelusuunnitelma. Lähdin hakemaan alasvientejä hänen jaloistaan. Hämmennyin, kun tuli heti useita kyynärpääiskuja kämmenen kokoiselle alueelle takaraivoon. Tuomari ei varoittanut vastustajaa mitenkään. Se sekoitti myös omaa ottelemistani, kun en voinut nostaa päätäni ylös lyönneiltä, Santalahti tilitti.

Tuomari Larkin ei ottanut Magomedovilta pistettä pois tai edes varoittanut toisessakaan erässä.

– Veikkaan, että hänen kulmansakin kannusti vain jatkamaan, Santalahti totesi.

Santalahti oli vieläpä hyvissä asemissa, kun Larkin päätti keskeyttää matsin.

– Mietin, että nyt lopetan ottelun matossa. Sitten tuomari keskeytti ottelun ja vetosi turvallisuuteeni. Sanoin, että ethän nyt voi keskeyttää, kun et ollut reagoinut iskuihin mitenkään, Santalahti kertasi.

Absurdi tilanne hämmästytti myös paikalla olleita Braven organisaation henkilöitä.

– Muut tuomarit tulivat aamupalalla sanomaan, että laittomia lyöntejä tuli paljon, Santalahti paljasti.

Olli Santalahti saa laittomia iskuja Kamal Magomedovilta, mutta tuomari vain katsoo vierestä (videolla 0:42 alkaen):

Katso myös: Englannissa nähtiin melkoinen “nyrkkeilyottelu” – OnlyFans- ja TikTok-tähtien matsi oli täyttä kohellusta