Olli Juolevi debytoi NHL:ssä – pääsi harvinaiseen kerhoon Esa Tikkasen seuraksi

Olli Juolevi Vancouver Canucks / Pallomeri.net

Vancouver Canucksin Olli Juolevi pääsi vihdoin irti ja juhli joukkuetovereidensa kanssa jatkopaikkaa heti ensimmäisen NHL-ottelunsa päätteeksi.

Vancouver Canucksin Olli Juolevi odotti NHL-debyyttiään pitkään ja hartaasti, mutta perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa se vihdoin tapahtui.

Juolevi varattiin Canucksin toimesta koko draftin viidentenä pelaajan kesällä 2016, mutta hänen urakehitystään ovat hidastaneet useat loukkaantumiset. Juolevi pääsi debyyttinsä jälkeen juhlimaan myös jatkopaikkaa, sillä Canucks voitti pudotuspelikarsinnan neljännessä ottelussa Minnesota Wildin jatkoajalla maalein 5-4 ja vei samalla koko sarjan nimiinsä voitoin 3-1.

Juolevi pääsi samalla harvinaiseen joukkoon pelaajia, jotka ovat aloittaneet NHL-uransa suoraan pudotuspeleistä. Esa Tikkanen teki saman tempun keväällä 1985 hyppäämällä HIFK:n kauden päätyttyä suoraan Edmonton Oilersin pudotuspelikokoonpanoon.

Juolevi pelasi alle seitsemän minuuttia, eikä hänelle kertynyt tilastomerkintöjä. Alivoimaa Juolevi pääsi pelaamaan 34 sekuntia.

Runkosarjan aikana hän pelasi 45 ottelua AHL-joukkue Utica Cometsissa tehoin 2+23=25.

Tsekkaa myös: NHL Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma


Pelaajat:
Joukkueet: