IS: Olli Jokinen ajautui katkeraan riitaan Florida Panthersin kanssa – välit täysin poikki

Olli Jokinen / Pallomeri.net

Florida Panthersin seuralegendoihin kuuluva Olli Jokinen on ajautunut seuran kanssa täydelliseen välirikkoon. Syynä on Jokisen akatemian saama kohtelu.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Olli Jokinen on ajautunut katkeriin riitoihin entisen seuransa Florida Panthersin kanssa. Taustalla on Jokisen hyvin menestyneen kiekkoakatemian tyly häätö Panthersin harjoitushallista. Tapauksen myötä Jokisen ja seuran välit ovat tällä hetkellä täysin poikki.

Jokisen yhdessä kahden muun Panthers-legendan, eli Radek Dvorakin ja Tomas Vokounin kanssa pyörittämä South Florida Hockey Academy on muutamassa vuodessa kehittynyt alueen johtavaksi junnukouluksi. Kun akatemian toiminta alkoi toden teolla kasvaa, entisille Panthersin suurpelaajille oli luontevaa hakeutua yhteistyöhön paikallisen NHL-seuran kanssa.

Panthers otti akatemian avosylin vastaan. Akatemia solmi reilut kaksi vuotta sitten nelivuotisen vuokrasopimuksen Panthersin harjoitushallin.

– Sitten, kun olimme saaneet akatemian muutamassa vuodessa toimimaan hyvin, Panthers halusi ostaa meidät kokonaan ja sulauttaa sen itseensä, Jokinen kertaa.

Panthers kuvitteli saavansa laatuakatemian omakseen pelkillä karkkirahoilla.

– Tarjous oli vain niin luokaton. Numerot eivät kohdanneet, joten kauppaa ei syntynyt. He sanoivat, että tämä on kuin kahvila, joka ei omista omaa liiketilaansa. Meille luvattiin vähän yli viiden tonnin vuosipalkkaa valmentamisesta. Kun valmentaa 15 tuntia viikossa, siitähän tulee tuntipalkaksi sentti, Jokinen tuhahtaa.

Joulukuussa 2019 Panthers iski tikarin selkään. Se irtisanoi vuokrasopimuksen ja vei akatemialta kodin.

– Vuokrasopimukseen kuului kahden vuoden jälkeen molemminpuolinen irtisanomismahdollisuus. Panthers käytti sen, ja meiltä katosi paikka jatkaa toimintaa täysimääräisesti, Jokinen toteaa.

Akatemia sai vuokrattua jäätä sieltä täältä, mutta ei lähellekään samaa määrää kuin oli saanut Panthersin harjoitushallista. Floridasssa kiekkoilun kallein elementti on jää, jonka määrä hyvin pitkälle määrittää akatemian toiminnan laadun. Niinpä monet pelaajat lähtivät etsimään itselleen lisää jääaikaa muista akatemioista.

Jokisella on onneksi jo varasuunnitelma taskussaan. Akatemia on tehnyt kymmenvuotisen vuokrasopimuksen Floridaan huhtikuussa 2021 nousevan uuden jäähallin kanssa.

– Olemme saaneet suunnitella sinne pukuhuoneet ja muut systeemit. Urakoitsija on saanut luvat ja rakentamisen pitäisi alkaa heinäkuussa, Jokinen paljastaa.

Panthersin toiminta jätti ex-pelaajien suuhun pahan maun.

– Aina ollaan pyytämässä alumnin tapahtumiin jakamaan nimmareita ja muuta. Aiomme kertoa muillekin entisille pelaajille, miten hyvin täällä entisten pelaajien asioita oikeasti hoidetaan, Jokinen sanoo.

Lue myös: Yle: Seiväshyppääjä Wilma Murrolla on yllättävä taustavoima – jääkiekkoilija Jussi Jokinen tukee häntä tuhansilla euroilla


Pelaajat:
Joukkueet: