IS: Jättiyllätys Liigan valmentajamarkkinoilla – Olli Jokinen on Jukureiden ensi kauden päävalmentaja

Olli Jokinen / Pallomeri.net

Liigan valmentajamarkkinoilta kajahti melkoinen paukku, kun Ilta-Sanomat uutisoi, että Olli Jokinen on Mikkelin Jukureiden seuraava luotsi.

Jo pidemmän aikaa on ollut ainakin jonkinasteinen julkinen salaisuus, että Liigassa oli enää vain yksi päävalmentajan pesti avoinna ja kyseinen keikka oli Mikkelin Jukureiden pääluotsin tontti.

Hämeen Sanomat ehti uutisoimaan keskiviikkona, että Jukurit olisi palkannut Tommi Hämäläisen uudeksi päävalmentajakseen, mutta Hämäläinen kiisti uutisen torstaina sanomalehti Keski-Uusimaassa.

– Ei pidä paikkaansa. Olin mukana kahden joukossa, mutta jäin kisassa toiseksi. Tämä on info, jonka Jukureilta sain. Ensi kaudeksi minulla ei ole diiliä mihinkään, Hämäläinen kertoi lehdelle.

Nyt Ilta-Sanomat uutisoi lähteisiinsä vedoten, että Jukurit tulee rysäyttämään pöytään Liigan valmentajamarkkinoiden kovimman uutispommin. Lehden tietojen mukaan Jukureiden seuraava päävalmentaja on pelaajalegenda Olli Jokinen.

Jokinen korvaa tehtävässä Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen luotsiksi ensi kaudeksi siirtyvän nykyisen päävalmentajan Marko Kauppisen.

Kauppinen oli Jukurien ykkösvaihtoehto ensi kauden päävalmentajaksi, mutta hän ei halunnut tarttua seuran tarjoamaan jatkosopimukseen. Jokinen on Jukureiden viides päävalmentaja viiden viime vuoden sisään.

Päävalmentajapesti on 42-vuotiaalle Jokiselle ensimmäinen ammattilaistasolla.

Yli 1200 NHL-ottelua pelaajaurallaan pelannut Jokinen on pyörittänyt viime vuodet Floridassa jääkiekkoakatemiaa. South Florida Hockey Academy -nimellä pyörivässä akatemiassa on joukkueet neljässä ikäluokassa (U18, U16, U13, U12). Akatemian pääomistaja Jokinen on valmentanut U18-joukkuetta.

Jokinen on halunnut jo pidemmän aikaa luoda uraa valmentajana ja IS:n mukaan Jokisella oli jo viime kesänä virityksiä Euroopan suunnalla.

Tsekkaa myös: Patrik Laine antoi kommentit kohutusta penkityksestä – ”Ansaitsin sen”

 


Pelaajat:
Joukkueet: