Video: Järkyttävä tuomarivirhe junnujen voimanostokisoissa – Olivia Kyösti luuli tehneensä maailmanennätyksen

Olivia Kyösti

Voimanostaja Olivia Kyösti koki karmaisevan pettymyksen nuorten PM-kisoissa, kun hän ehti luulla tehneensä uuden maailmanennätyksen.

Voimanostaja Olivia Kyösti joutui kokemaan lauantaina Pornaisissa järjestetyissä nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa uskomattoman pettymyksen.

Kyösti yritti jalkakyykyssä alle 52-kiloisten sarjan maailmanennätystä. Hän pyysi tankoon 144 kiloa, kun oma ennätys on kilon vähemmän. Painot tulivat onnistuneesti ylös. Mutta ennen kuin Kyösti uskalsi juhlia, heräsivät epäilykset, kun tulostaululle ei ilmestynyt tulosta. Totuus iski naamalle hetkeä myöhemmin.

– Tuomarit tulivat sanomaan, että tanko oli lastattu väärin. Siinä olikin 141,5 kiloa. Se oli musertavaa. Siinä meni aika lailla fiilikset. Latasin itseäni henkisesti, että nyt on kisojen päätavoitenosto edessä. Oli mahtava hetki, kun se tuli onnistuneesti ylös. Tällaista tilannetta ei ole ikinä tullut vastaan, Kyösti sanoi Iltalehdelle antamassaan haastattelussa.

Kyösti yritti maailmanennätystä vielä viimeisellä nostollaan, mutta yritys epäonnistui.

– Siihen ei pystynyt enää samalla tavalla enää latautumaan. Se harmitti todella paljon. On aika uskomatonta, että tämä sattui omalle kohdalle. Parempi jättää tämä taakse ja keskittyä kuukauden päästä oleviin EM-kisoihin. Siellä pääsen yrittämään uudestaan, Kyösti pohti IL:n haastattelussa.

Olivia Kyösti luuli tehneensä maailmanennätyksen ennen kuin karu tuomarimoka paljastui (video löytyy painamalla nuolesta oikealle):

Katso myös: Video: ACA:ssa nähtiin julma moukari – ”Uralin Hulk” takoi vastustajalta valot sammuksiin minuutissa