Jukurien Oliver Larsen passitettiin boksiin kovasta niitistä – videotarkistus kumosi jäähyn kokonaan

Oliver Larsen

Jukurien Oliver Larsen ehdittiin jo komentaa jäähylle kovasta taklauksesta, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomio peruttiin kokonaan.

Liiga muutti tälle kaudelle sääntöjään siten, että mahdolliset isot rangaistukset tarkistetaan runkosarjassakin aina videolta. Videotarkistus näytteli isoa roolia, kun Sportin ja Jukurien välisen kamppailun loppuhetkillä nähtiin Oliver Larsenin raju taklaus.

Jukuri-puolustaja jyräsi oman maalinsa takana Sportin kultakypärä Atro Leppäsen, ja päätuomari nosti välittömästi niitin jälkeen kätensä pystyyn jäähyn merkiksi. Larsen passitettiin jo jäähyaitioon, kun tilannetta lähdettiin kelailemaan videolta uuden säännön puitteissa.

Lyhyen tarkistuksen jälkeen tuomio oli se, ettei tilanteessa tapahtunut mitään sääntöjen vastaista. Larsen luisteli jäähyaitioista pois, ja peli jatkui viidellä viittä vastaan.

Jukurit oli lopulta tyly vieras ja kairasi Vaasasta puhtaan 0-3-vierasvoiton. Sportin päävalmentaja Risto Dufva läväytti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa huvittavan syytöksen vieraiden päävalmentaja Olli Jokiselle.

Oliver Larsen selviää ilman jäähyä videotarkistuksen ansiosta:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pelaajat:
Joukkueet: