Huikeaa uhrautumista – SaiPan Olavi Vauhkonen stunttasi maalivahtia ja pelasti varmalta näyttäneen maalin

Olavi Vauhkonen SaiPa

SaiPa kairasi kotivoiton KalPasta ja yksi iso syy siihen oli Olavi Vauhkonen, joka pelasti jatkoajalla aivan satavarman maalipaikan.

Liigan hännille jämähtänyt SaiPa kairasi maukkaan voiton KalPasta kotonaan rankkarikisan jälkeen maalein 2-1. Jatkoajalla kaikki näytti hetken aikaa siltä, että KalPa painelisi voittoon.

Puolitoista minuuttia ennen jatkoajan loppua KalPalle näet avautui niin herkullinen maalintekopaikka, että voittomaalin syntyminen näytti vääjäämättömältä. Paikka aukesi, kun SaiPalle oli tulossa siirretty rangaistus ja maalivahti Niclas Westerholm syöksyi rohkeasti vastaan, mutta arvioi tilanteen täysin väärin.

KalPan Aapeli Räsänen heitti maukkaan lättysyötön kaukana maaliltaan olleen Westerholmin ohi toiselta laidalta maalille ajavalle Oliver Kapaselle. SaiPan Olavi Vauhkonen oli tällä välin mennyt maalin edustalle stunttaamaan Westerholmia ja kun syöttö tippui Kapaselle, tiesi Vauhkonen mitä hänen täytyy tehdä.

Vauhkonen pisti upeasti kroppaa likoon, heittäytyi ja peitti Kapasen laukauksen estäen samalla satavarmalta jo näyttäneen KalPan voittomaalin.

SaiPan Olavi Vauhkonen teki huikean pelastuksen jatkoajalla:

Katso myös: Canucksin Elias Pettersson sai yleisöpalautetta – Avalanche-fani heitti häntä karkkipussilla


Pelaajat:
Joukkueet: