Video: Maalivahti Olaf Kölzig muisteli Marek Malikin legendaarista rankkarimaalia – ”Ajattelin, että oletko v*ttu tosissasi!?”

Marek Malik Olaf Kölzig rankkari nhl - pallomeri.net

New York Rangersin puolustaja Marek Malik tuli NHL-urallaan tunnetuksi juurikin puolustuspään taidoistaan, eikä niinkään hyökkäyssuunnan erikoismiehenä.

”Puukäsipakilta” löytyi kuitenkin myös odottamatonta mailataituruutta. Tämän hän todisti pelatessaan New York Rangersissa kaudella 2005-2006.

Marraskuun lopun ottelu oli edennyt voittolaukauskilpailuun eikä paremmuudesta meinattu saada millään selkoa, sillä käynnissä oli jo 15. kierros. Rangersin vetäjäksi valikoitiin kuvainnollisesti sanottuna ”pakan pohjalta” Malik, joka ei ollut tehtaillut yhtään maalia koko kautena.

Miehen ratkaisu oli täysin uskomaton, sillä hän vei kiekon jalkojensa väliin ja nosti pelivälineen sieltä viilipyttymäisesti ohi maalivahti Olaf Kölzigin. Kyseinen saksalaisveskari muisteli tapahtunutta huvittavaan tapaan Hockey Night in Canada -ohjelman videohaastattelussa.

Mainos alkaa

– Oletko v*ttu tosissasi? Se oli rehellisesti ensimmäinen asia, jonka sanoin.

– Kukaan ei olisi voinut ennustaa, että hän vetäisee hihastaan tuollaisen kikan. Hän teki sen vielä niin eleettömästi ja aivan kuin olisi tehnyt tuollaisia koko elämänsä.

Alla olevalla videolla Kölzig kertoo laajemmin kyseisestä tapahtumasta ja muistelee yleisesti, millaisia aikoja taalaliigassa tuolloin elettiin – olihan rankkarikisakin täysin uusi tapa ratkaista ottelun voittaja.

Videon voit katsoa myös Hockey Night in Canadan FB-sivulla.

Tsekkaa myös: Video: Nils Höglander teki aivan poskettoman soolomaalin SHL:ssä