Kanadan junnuliiga OHL on pahassa liemessä – provinssin hallitus suunnittelee täyttä kontaktikieltoa

OHL / Pallomeri.net

Kanadan pääjunioriliigoihin lukeutuva OHL on joutunut kiperään tilanteeseen, sillä provinssin hallitus haluaa kieltää kontaktit.

Uutistoimisto The Canadian Press raportoi, että Ontarion provinssin hallituksen suunnitelmat uhkaavat juniorikiekkosarja Ontario Hockey Leaguen mahdollisuutta aloittaa uusi kausi.

Ontarion provinssin urheilusta vastaava ministeri Lisa MacLeod kertoi keskiviikkona, että hän toivoo koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kaiken fyysisen kontaktin poistamista urheilusta, mikä OHL:n tapauksessa tarkoittaisi esimerkiksi taklauspelin eliminoimista kokonaan.

MacLeod kertoi, että hänen ministeriönsä on käynyt jatkuvaa dialogia OHL-johdon kanssa, jotta uuden kauden aloittamiselle löytyisi ratkaisu. Tällä hetkellä Ontarion tilanne on niin vakava, että Doug Fordin johtama Ontarion hallitus on määrännyt neljän viikon kiellon kaiken urheilutoiminnan aloittamiselle provinssin alueella.

Mainos alkaa

Kanadan koronavirustilanne on pahentunut viime viikkojen aikana nopeasti juuri Ontariossa, jossa päiväkohtaiset tartuntalukemat pyörivät tällä hetkellä noin 500–600 tartunnassa. Tämän hetken suunnitelman mukaan OHL yrittää aloittaa uuden kautensa joulukuun alussa. Sarjassa pelaa 20 joukkuetta.

Kontaktikiellon lisäksi OHL:lle toisen merkittävän haasteen luo se, että sarjassa pelaa myös kolme amerikkalaisseuraa, eli Erie Otters, Flint Firebirds ja Saginaw Spirit. Yhdysvaltojen ja Kanadan välisessä rajaliikenteessä on tällä hetkellä voimassa tiukat rajoitukset, jotka koskevat myös luonnollisesti myös urheilujoukkueita.

Tsekkaa myös: Lehti: Tuukka Rask avasi NHL-kautensa keskeyttämisen syyt – ”Tyttäreni tarvitsi lääkärin hoitoa”