Kovan luokan nyrkkeilymanageri Robert Heleniuksen nousevan ykköshaastajaksi – “Uskon, että WBA tekee oikean ratkaisun”

Robert Helenius IBF nyrkkeilymanageri / Pallomeri.net

Kovan luokan nyrkkeilymanageri Mike Borao luottaa Robert Heleniuksen mahdollisuuksiin ja uskoo hänen nousevan WBA-liiton ykköshaastajaksi.

Robert Helenius nujersi monen yllätykseksi puolalaisen Adam Kownackin maaliskuussa New Yorkissa. Raskaansarjan taistoa mainostettiin ennakkoon WBA-liiton niin sanottuna eliminator-otteluna, jonka voittajasta tulisi liiton mestarin Anthony Joshuan ykköshaastaja.

Kun WBA huhtikuun alussa päivitti rankinglistansa, odotti Heleniusta ja nyrkkeilymaailmaa yllätys. Helenius oli merkitty listalla liiton ”kultamestariksi”. Edellä olivat “supermestari” Joshuan ykköshaastajaksi kirjattu ”väliaikainen mestari” Trevor Bryan ja ”maailmanmestari” Manuel Charr.

Heleniuksen leirissä tieto kultamestarin tittelistä otettiin yllättyneenä vastaan.

Muun muassa raskaan sarjan entisen maailmanmestarin Charles Martinin managerina toimiva Mike Borao valotti muun muassa Heleniuksen tilannetta The Ring TV:n podcastissa.

Borao kertoi, että hänen saamiensa tietojen mukaan Helenius-Kownacki -ottelun panokset olivat samat ennen ja jälkeen ottelun, eli ottelun voitto ei olllut automaattinen tae ykköshaastajan pallille. Boraon mukaan WBA-liiton hallituksen tulee joka tapauksessa äänestää ykköshaastajasta. Tuossa äänestyksessä myös Heleniuksen nimi on mukana juuri aiemmin mainitun “kultamestaruuden” ansiosta.

–  Ymmärtääkseni äänestyksessä olisivat mestarit, Borao lisäsi.

Borao pitää todennäköisenä, että Helenius on vahvoilla äänestyksessä. Bryan ei ole otellut pian kahteen vuoteen ja Charrin edellisestä ottelusta on kulunut kaksi ja puoli vuotta. Heleniuksen näytöt taas puhuvat puolestaan. Voittamaton Kownacki oli noussut WBA:n kärkihaastajien joukkoon ennen maaliskuun kohtaamista. Boraon mielestä valinnan pitäisi olla selvä.

– Robert tyrmäsi juuri yhden arvostetuimmista kavereista koko lajissa. Kun aika tulee, uskon, että WBA tekee oikean ratkaisun ja äänestää Robertia ja hän saa mahdollisuuden otella supermestaria Joshuaa vastaan, Borao sanoi.

Aivan lähiaikoina Helenius tuskin Joshuan kanssa kehään on pääsemässä. Joshuan on seuraavaksi tarkoitus puolustaa mestaruusvöitään bulgarialaista Kubrat Pulevia vastaan ottelussa, joka siirtyi koronaviruksen takia tulevalta kesältä tulevaisuuteen.

Lue myös: Kanadalaistoimittaja näki Marko Anttilan tositoimissa ja järkyttyi – ”Hän ei osaa pelata”


Pelaajat: