Nyrkkeilyasiantuntija Pekka Mäki Mike Tysonin paluusta IS:lle: ”Vähän tämä kyllä floppasi”

Mike Tyson Pekka Mäki / Pallomeri.net

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että legendaarinen nyrkkeilijä Mike Tyson, 54, tekee paluun kehään. Tämä paluu tapahtuu 12. syyskuuta Roy Jones Jr:ää vastaan.

Nyrkkeilyvalmentaja ja -manageri Pekka Mäki ei kuitenkaan anna ottelulla kovinkana suurta urheilullista painoarvoa.

– Näen tämän enemmän korona-ajan viihteenä kuin nyrkkeilynä, Mäki sanoi IS:lle.

Mäki olisi toivonut, että Tyson olisi ottanut yhteen Evander Holyfieldin kanssa, jotta kaksikon saagalle olisi saatu päätös. Parivaljakkohan kohtasi toisensa kahdesti vuosina 1996-97 – ja jälkimmäinen ottelu päättyi Tysonin hylkäykseen tämän puraistua Holyfieldin korvasta palan.

Mainos alkaa

– Oltaisiin saatu trilogian päätös. Siinä olisi ollut jotain mielenkiintoakin vähän ja olisi voinut arvuutella voittajaa. Nyt näkee aika selkeästi, että Jones tulee aika tuoreena ja hoitaa Tysonin.

51-vuotias Jones otteli viimeksi vuonna 2018. Häneltä löytyy vuodelta 2018 raskaansarjan maailmanmestaruus, mutta enimmäkseen mies on otellut alemmissa painoluokissa. Mäki olisikin toivonut Tysonin vastustajaksi aitoa raskassarjalaista, tai edes entistä sellaista.

– Jos haluaa nähdä kahta entistä isoa nimeä kehässä, niin ihan hyvä molempien terveyden kannalta, että he ottelevat kevyemmin. Vähän tämä kyllä floppasi, Mäki toteaa.