Video: Kanada jyräsi Nuoret Leijonat – MM-kisojen jatko-ohjelma selvillä

kanada suomi nuoret leijonat u20 - pallomeri.net

Kanada oli niin sanotusti tyly isäntä, kun se kohtasi Suomen Nuoret Leijonat alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkusarjan viimeisessä ottelussa.

Suomelle ei jätetty ottelussa käytännössä mitään saumaa ja ensimmäisen kerran kiekko kaivettiinkin maalista jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Dylan Cozens osui nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Enempää maaleja Kanada ei paikoista huolimatta onnistunut tekemään, joten erätauolle mentiin varsin armollisissa 1-0-lukemissa. Avauserän yksipuolisuutta kuvaa kuitenkin laukaukset, jotka menivät Kanadalle 17-1.

– Olimme alussa aika pahastikin jaloissa. Vastustajan pelinopeus, tempovaade ja kamppailukovuus pienen kaukalon pelissä olivat sellaisia, etten ole ihan hetkeen nähnyt noin kovaa suoritusta, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen sanoi TV5:llä.

Mainos alkaa

Toisessa erässä jatkettiin käytännössä samaa; Kanada vei peliä isännän otteilla. 2-0-osuma syntyi ajassa 26:54, kun Jakob Pelletier osui kovan mylläkän päätteeksi. Kuutisen minuuttia myöhemmin lukemat olivat Peyton Krebsin toimesta 3-0.

Päätöserässä Suomi pääsi peliin hieman mukaan ja Brad Lambertin ylivoimamaali kavensi numerot 3-1:een. Ottelun lopussa Cozens kuitenkin maalasi illan toisensa tyhjään maaliin sinetöiden 4-1-loppulukemat.

Kanada laukoi ottelussa yhteensä 40 kertaa Suomen 19:ää vastaan.

Nuoret Leijonat kohtaa puolivälierässä Ruotsin

MM-kisojen puolivälierässä Suomea vastaan asettuu Ruotsi, joka hävisi oman alkusarjan päätöskamppailunsa USA:lle 0-4.

Puolivälierät pelataan lauantaina 2. tammikuuta seuraavasti:

19.00: Venäjä–Saksa

22.30: Suomi–Ruotsi

02.00: Kanada–Tshekki

04.30: USA–Slovakia

Kanada – Suomi | Parhaat palat:

Videon voit katsoa myös YouTubessa.


Joukkueet: