Video: Nuoret Leijonat nappasi pronssia – ”Olen erittäin ylpeä joukkueesta”

Nuoret Leijonat pronssi U20 MM-kisat - pallomeri.net

Suomen Nuoret Leijonat vei pronssimitalit alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun se onnistui kaatamaan Venäjän lukemin 4-1.

Ottelun alku oli kuitenkin selvää Venäjän hallintaa ja pelikellosta oli ehtinyt kulua reilut 6 minuuttia, kun Ilja Safonov pääsi nostamaan ottelun avausmaalin. Paikkoja lisäosumillekin oli, mutta maalivahti Kari Piiroinen piti huolen, että erätuolle siirryttiin yhden maalin erolla.

Toiseen erään saapuikin sitten sisuuntunut leijonalauma. Anton Lundell ja Ville Heinola ottivat roolia, ja nuorukaisista ensin mainittu vastasikin tasoitusmaalista, kun digitaalit näyttivät aikaa 25:05. Tämän jälkeen Suomi sai luotua useita paikkoja, mutta seuraavaavaa osumaa saatiin odotella päätöserän alkuun saakka – ja siitäkin vastasi Nuoret Leijonat, kun Mikko Petman ohjasi Eemil Viron laukauksen sisään.

Kuten kahdessa aiemmassakin pudotuspeliottelussa, Suomi hallitsi päätöserää täysin. Venäjä otti lopussa maalivahdin pois, ja tyhjään maaliin osumat saivat viimeistellä niin Lundell kuin Juuso Pärssinenkin.

Mainos alkaa

– Sanoin, että olen erittäin ylpeä joukkueesta, sen sitkeydestä ja sisukkuudesta. Monta kertaa he kaivoivat itsensä peliin ja tulokseen kiinni. Jaoin kiitosta yhtenäisyydestä, toiselle pelaamisesta ja auttamisesta, Nuorten Lejonien päävalmentaja Antti Pennanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

MM-finaalissa puolestaan nähtiin melkoinen yllätys, kun USA jätti Kanadan nollille ja vei maailmanmestaruuden lukemin 2-0.

Nuoret Leijonat kaatoi Venäjän komealla tavalla:


Joukkueet: