Nuoret Leijonat kärsi katkeran tappion – Ruotsi käänsi pelin alivoimalla, maalivahti otti lopussa huiman torjunnan

Ruotsi vs Nuoret Leijonat 2023

Nuoret Leijonat joutuivat kotimatkalle kärsittyään todella karvaan tappion Ruotsille U20 MM-kisojen puolivälieräottelussa maalein 3-2.

Kaikki näytti U20 MM-kisojen puolivälierässä hyvältä vielä reilut viisi minuuttia ennen loppua, kun taululla seisoi johtolukemat 2-1 Suomen hyväksi. Sitten Ruotsi sai paikan ja iski tasoituksen.

Vielä viime minuuteilla näytti, että Suomi saisi edun, kun ruotsalaishyökkääjä otti korkeasta mailasta rangaistuksen. Suomi oli siis ylivoimalla reilua minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Tarina sai kuitenkin Nuorten Leijonien kannalta karmaisevan käänteen, kun Ruotsin kapteeni Victor Stjernborg karvasi kiekon irti ja paineli läpi kohtalokkain seurauksin. Stjernborg painoi kiekon Suomen rysään ja teki lopulta voittomaaliksi jääneen osuman.

Suomi sai vielä erinomaisen tilaisuuden tasoittaa, kun Joakim Kemellille pelattiin loistava laukaisupaikka. Kemell ampui voimalla kohti räpyläkäden yläkulmaa, mutta Ruotsin maalivahti Carl Lindbom poimi aivan huikean torjunnan. Tämän lähemmäs Suomi ei enää päässyt ja näin tie turnauksessa nousi pystyyn, kun taas Ruotsi jatkaa neljän parhaan joukkoon.

Nuoret Leijonat pelasi ylivoimaa reilua minuuttia ennen loppua, kun Ruotsi iski voittomaalin:

Joakim Kemell pääsi vielä yrittämään tasoitusta, mutta Ruotsin veskari Carl Lindbom veti pitemmän korren:

https://twitter.com/swehockeygifs/status/1609980404358078465

Katso myös: Mackenzie Blackwood tunaroi urakalla – Sebastian Aho pääsi naulaamaan alivoimaosuman tyhjiin


Joukkueet: ,