Kova palopuhe herätti Nuoret Leijonat kaatamaan raukkamaisuuteen sortuneen Ruotsin – näin turnaus jatkuu

Nuoret Leijonat kaataa Ruotsin U20 MM-kisoissa / Pallomeri.net

Nuoret Leijonat kaatoi Ruotsin puolivälierässä ja semifinaalissa vastaan asettuu kivikova USA. Toinen semfinaalipari on Kanada-Venäjä.

Nuoret Leijonat pisti Ruotsin riemukkaasti nippuun puolivälierässä maalein 3-2, kun Roni Hirvonen niittasi upean tahtomaalin vain 23 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Suomi oli avauserässä täysin ottavana osapuolena, mutta laiva alkoi kääntyä ensimmäisellä erätauolla, kun valmennus ja johtavat pelaajat astuivat kipakasti esiin.

– Oma viestini kopissa oli se, että nyt on aika tarttua tähän hetkeen. Nämä ovat kuitenkin ainutlaatuisia saumoja. On harmi, jos katsotaan ja odotetaan, että mitenhän tässä käy. Muutamat johtavat pelaajat olivat vihaisia ja he käyttivät kovaa ääntä. Samoin minä. Kerroin, että odottaminen loppuu, päävalmentaja Antti Pennanen paljasti pelin jälkeen MTV:lle.

Mainos alkaa

Pennasen mukaan Suomen joukkueen valmennus ja johtavat pelaajat pyrkivät saamaan positiivista vihan tunnetta esiin.

– Kun lähdimme toiseen erään, niin sanoimme vielä muutaman sanan, jotka loivat luottamuksen tunnetta. ”Osataan kyllä”, ”ruvetaan tekemään” ja että tässä on puhuttu pitkään. ”Nyt on tekojen aika”. Se oli yhtenäinen viesti. Tuolla on pelaajia, joille nämä voivat olla viimeisiä maaotteluja. Haettiin sitä, että nyt pitää oikeasti herätä tähän hetkeen. Pelaajat vastasivat hienosti huutoon, hän totesi.

Pennasen kertoi, että pukukopissa oli äänessä useampikin joukkueen jäsen.

– Kapteenisto, eli Santeri Hatakka, Mikko Kokkonen ja Anton Lundell. Ja kyllä siellä moni muukin sanoi sanansa. Selkeästi oli sellaista kollektiivista ärsytystä ilmoilla. Joskus tuo on ihan hyvä tehokeino saada sitä suoritusta paremmaksi.

Ruotsi sortuu raukkamaisuuksiin lopussa

Toisesta erästä lähtien peli oli täysin Nuorten Leijonien näpeissä ja Ruotsin rooli oli olla pelkkä vastaantulija. Suomi sai jo pelin tasoihin toisessa erässä, mutta tasoitusmaali hylättiin haaston jälkeen lopulta paitsiona.

Tahti kuitenkin jatkui kolmannessa erässä, jossa Suomi tuli rinnalle ja paineli viimeisellä minuutilla riemukkaasti ohi. Suomen loistava nousu meni Ruotsin pelaajille totaalisesti ihon alle. Tv-kuvassa ehti näkyä, että peräti Ruotsin pelaajat yrittivät käydä Suomen osalta pelin viimeistä aloitusta ottamassa olleen Juuso Pärssisen kimppuun, kun summeri oli jo soinut.

Nuorten Leijonien muut pelaajat eivät huomanneet reagoida Ruotsin raukkamaiseen hyökkäykseen, sillä he olivat jo juhlimassa voittoa omalla maalilla, kun taas Suomen valmennus kävi asiasta hyvin kuumana.

Pärssinen itse kertoi hieman lisää Twitter-tilillään.

– Sen jälkeen kun lähetyksessä vaihtui kuvakulma, niin 3 SWE pelaajaa yritti vähän antaa hanskaa ja nyrkkiä, ei mitään kummallista, Pärssinen twiittasi asiasta kysyttäessä.

Muissa puolivälieräotteluissa Venäjä kaatoi Saksan vaikeiden vaiheiden jälkeen maalein 2-1, isäntämaa Kanada nipisti 3-0-voiton Tsekistä ja USA pisti Slovakian kotimatkalle lukemin 5-2.

Semifinaaliparit jaettiin alkulohkojen rankingin perusteella ja näin ollen pareiksi muodostui Kanada-Venäjä sekä USA-Suomi. Ottelut pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Nuoret Leijonat kaatoi Ruotsin puolivälierässä, näin turnaus jatkuu (ajat Suomen aikaa):

Semifinaalit tiistaina 5.1.

– Kanada-Venäjä klo 01:00

– USA-Suomi klo 04:30

Mitalipelit keskiviikkona 6.1.

– Pronssiottelu klo 00:30

– Finaali klo 04:30

Tsekkaa myös: Video: Suomelta fantastinen nousu voittoon – Roni Hirvonen ratkaisi 23 sekuntia ennen loppua


Joukkueet: ,