Novak Djokovicin aivopierulla rajut seuraukset – menettää hurjan tukun rahaa ja ATP-pisteitä

novak djokovic - pallomeri.net

Novak Djokovicin US Open päättyi sunnuntaina melko nololla tavalla, kun maailmanlistan ykköspelaaja hylättiin todellisen aivopierun takia.

Djokovicin ja Pablo Carreno-Bustan välinen neljännesvälierä oli avauserässä, kun turhautuneen oloinen “Djoker” löi pallon puolten vaihtoon lähtiessään holtittomasti kohti kentän päätyä.

Pallo osui epäonnisella tavalla suoraan päädyssä seisonutta linjatuomaria kurkkuun. Linjatuomari pääsi lopulta omin avuin kentältä pois, mutta maailmanlistan ykköselle tuomio oli tyly, sillä turnausjärjestäjät päättivät hylätä Djokovicin.

Hylkäys tarkoitti samalla sitä, että Djokovic menettää kaikki jo turnauksessa ansaitsemansa palkintorahat, eli noin 250 000 dollaria. Tämän lisäksi hänen ATP-pistesaldokseen turnauksesta jää aiempien kierrosten voitoista huolimatta pyöreä nolla.

Djokovicilta julkinen anteeksipyyntö

Djokovic avasi myöhemmin omia tuntojaan Instagramissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

– Tämä tapaus saa minut tuntemaan oloni tyhjäksi ja surulliseksi. Luojan kiitos linjatuomari voi hyvin. Olen todella pahoillani, että aiheutin hänelle tällä tavalla stressiä. Se oli täysi vahinko ja täysin väärin, Djokovic kirjoitti.

– Mitä hylkäykseen tulee, minun on mentävä itseeni ja opittava tästä pettymyksestä. Pyydän anteeksi US Openin järjestäjiltä ja kaikilta läsnä olleilta käytökseni johdosta.

Turnauksen televisioinnista vastaava Eurosport jakoi alla olevan videon, jossa tapahtunut nähdään useammasta kuvakulmasta.


Pelaajat: