Roger Federer menetti ottelupallot – Novak Djokovic voitti uskomattoman finaalitrillerin

Novak Djokovic

Wimbledonin finaalista muodostui täysin mielipuolinen trilleri, sillä Novak Djokovic kruunattiin mestariksi viisituntisen ottelun päätteeksi.

Ottelun avauserä meni aina tie breikkiin asti, missä Djokovic oli lopulta vahvempi numeroin 7-5. Roger Federer ei hätkähtänyt erätappiosta, vaan sveitsiläislegenda nappasi toisen erän nimiinsä lukemin 1-6. Kolmannessa yleisö pääsi jälleen todistamaan todellista jättiläisten taistelua, sillä ratkaisu venyi jälleen tie breikkiin.

Federer osoitti kuitenkin huikeaa taisteluluonnetta neljännessä erässä. Erä meni kuninkaan nimiin 4-6.

Viides erä jää sitten historiankirjoihin, sillä vastaavia näytöksiä ei ole kovin montaa nähty. Djokovic oli jo karkaamassa, kun serbialainen eteni murrolla 4-2-johtoon. Federer kuitenkin vastasi välittömästi murrolla kaventaen lukemiksi 4-3. Tämän jälkeen molemmat pitivät syöttönsä, kunnes sveitsiläinen nappasi ratkaisevan oloisen murron siirtyen 8-7-johtoon.

Seuraavassa syöttövuorossa Federer sai kaksi ottelupalloa ja Wimbledonin yleisö odotti jo näkevänsä historiaa. Tässä kohtaa oli kuitenkin Djokovic aika venyä ja mies selvitti tukalan tilanteen upealla tavalla. Näin ollen tilanne oli tasan 8-8.

Murtoja ei viidennessä erässä enää nähty, joten edessä oli tie breikki tilanteessa 12-12. Se noudatti tuttua kaavaa aikaisemmista eristä, sillä Novak Djokovic oli jälleen vahvempi napaten mestaruuden yhdessä kaikkien aikojen Wimbledon-finaalissa. Ottelu kesti yhteensä viisi tuntia ja kaksi minuuttia.


Pelaajat: ,