Koronaskandaalin keskellä oleva Novak Djokovic: “Noitavaino on käynnissä”

Novak Djokovic tennis atp - pallomeri.net

Novak Djokovic on joutunut rajun ryöpytyksen kohteeksi, kun hänen järjestämänsä tenniksen näytöskiertue paljastui pari viikkoa sitten “koronalingoksi”.

Kutsuturnauksen yhteydessä tartunnan saivat pelkästään pelaajista ainakin Grigor Dimitrov, Borna Coric ja Viktor Troicki, sekä Troickin raskaana oleva vaimo.

Myöhemmin myös Djokovic itse kertoi saaneensa tartunnan.

– Organisoimme kiertueen hetkenä, jolloin virus oli heikentynyt ja uskoimme, että olosuhteet olivat sopivat. Valitettavasti virus on yhä läsnä, ja yritämme yhä totutella tähän uuteen todellisuuteen, Djokovic sanaili tuolloin virallisessa tiedotteessaan.

Maailmanlistan ykkönen on saanut kuitenkin hurjan määrän rapaa niskaansa, sillä minkäänlaisia yleisörajoituksia ei tapahtumassa tunnettu, minkä lisäksi pelaajat halailivat toisiaan estoitta. Kirsikkana kakun päälle olivat yökerhosta levinneet videot, jossa bileitä vietettiin varsin vapautuneissa tunnelmissa – täysin koronarajoituksista piittaamatta.

Keskiviikkona Djokovic päätti parin viikon hiljaiselonsa antamalla haastattelun.

– Olen nähnyt pelkkää kritiikkiä viime aikoina, ja iso osa siitä on pahantahtoista. Se on ilmiselvästi enemmän kuin kritiikkiä, taustalla on agenda ja noitavaino on käynnissä. Jonkun ison nimen täytyy ottaa luoti, Djokovic kommentoi kohua Serbialaiselle Sportski Zurnalille Guardianin mukaan.

– Tavoitteeni olivat puhtaat, halusin täydestä sydämestäni organisoida humanitaarisen tapahtuman, joka auttaa pelaajia ja tennisliittoja Balkanin alueella. Noudatimme kaikkia voimassa olleita lakeja ja säännöksiä, mutta opimme läksymme ja jotkin asiat olisi varmaankin voinut tehdä eri tavalla.


Pelaajat: