Kommentti: Eihän tässä ole mitään järkeä? Nousukarsinnat aloitettiin täysin umpisurkealla kentällä klo 14:00

nousukarsinnat KPV Ykkönen / Pallomeri.net

Veikkausliigan suurimmat ottelut on luvassa aina kauden päätteeksi, kun ohjelmassa on jännittävät nousukarsinnat, joissa Ykkösen kakkonen kohtaa Veikkausliigan toiseksi viimeisen.

Tänä vuonna unelmaansa noususta pääsi tavoittelemaan KPV, joka sai vastaansa viime kaudella Ykkösestä pääsarjaan nousseen TPS:n. Ottelun panokset eivät juurikaan voisi olla suuremmat, sillä tässä otteluparissa kyseessä saattaa olla myös seuran tulevaisuus.

Nimittäin TPS:n talous on ollut jo useamman vuoden todella heikoissa kantimissa, joten putoaminen olisi karmaiseva isku vasten kasvoja. Varsinkin, kun joukkueen päävalmentaja Mika Laurikainen aikaisemmin totesi, että putoamisen tullessa edessä on maiseman vaihto. Laurikaisen työ TPS:ssä on ollut korvaamatonta, sillä mies on tehnyt pienillä resursseilla aivan huikeaa jälkeä.

Mainos alkaa

Lähtökohdat eivät ole myöskään yhtään helpommat KPV:n leirissä, sillä seuran omistaja Matti Laitinen ilmoitti Urheilulehden haastattelussa poistuvansa seuran taustalta, mikäli nousua ei tule.

– En jatka seuran takana, jos nyt emme nouse. Sen verran minulla on intoa tähän hommaan, että tuli jo yksi lisävuosi. Intoa on yhä, mutta vain siihen, että pelataan liigassa, Laitinen totesi Urheilulehden haastattelussa 18. lokakuuta.

Kun kyseessä on tällaiset panokset, niin edessä olisi luullut olevan todelliset jalkapallojuhlat sekä Kokkolassa että Turussa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin olisi pitänyt.

Peli alkaa klo 14:00 ja kenttä aivan hirveässä kunnossa

Nousukarsinnat käynnistettiin keskiviikkona, kun KPV toimi TPS:n isäntänä ensimmäisessä ottelussa. Jo ennen pelien alkua saatiin melkoinen uutinen, sillä Kokkolassa pelattavan ottelun alkamisajaksi on määrätty klo 14:00. Arkipäivänä keskellä päivää pelattava peli ei ole lähelläkään sitä, mitä näin iso kamppailu ansaitsisi. Kaiken lisäksi syynä alkamisaikaan oli se, että Veikkausliigaan haluavan KPV:n kotistadionilta ei löydy valoja.

Kyllä, luit oikein. Suomen pääsarjaan nousua havittelevan seuran stadionilla ei voida pelata, mikäli ilta alkaa hämärtymään.

Ihan kuin tässä ei olisi vielä ollut tarpeekseen, niin elintärkeän ottelun olosuhteet olivat suorastaan hirvittävät. Kenttä oli täysin pelikelvottomassa kunnossa, kun nurmikko suorastaan ui vesilammikoissa. Ilmastolle nyt ei voi mitään, mutta siitäkin huolimatta on todettava, että sateisessa Englannissa ei koskaan ole vastaavassa kunnossa olevaa kenttää, kun panokset ovat korkeimmillaan.

Nurmikko sai täydellisen tyrmäyksen myös TPS:n kapteenilta Sami Rähmöseltä, joka latasi rehellisen mielipiteensä Ruudun puoliaikahaastattelussa.

– Aikamoista pingpongia. Toi kenttä on ihan paska, Rähmönen sanoi kaunistelematta.

Nousukarsintojen ensimmäisen osaottelun parasta antia olikin se, että pelaajat selvisivät loukkaantumatta pukuhuoneisiin eikä surkea kenttä aiheuttanut virhettä, joka olisi saattanut vaikuttaa merkittävästi otteluparin ratkeamiseen.

Kuten odottaa sopi, niin ottelu päättyi tulokseen 0-0 eikä se tarjonnut mitään sellaista suoritusta, jota voisi kuvailla hyväksi viihteeksi. Toivottavasti jatkossa joku viisas keksisi ratkaisun siihen, että vuoden isoimmat pelit saivat arvoisensa puitteet.

Vielä pieni posi loppuun, sillä toinen osaottelu pelataan sentään lauantaina ja se käynnistyy Veritas Stadionilla klo 15:00.


Joukkueet: ,