Norjan joukkue pääsee sittenkin kisaamaan Rukalla – Kontiolahdella puolestaan lukuisia tartuntoja

fis Norjan hiihtäjät maailmancup koronavirus FIS rukan - pallomeri.net

Norjan hiihtomaajoukkue voi huokaista helpotuksesta, sillä näyttää siltä, että maan hiihtäjät pääsevät sittenkin matkaan Rukan maailmancupissa.

Hiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla viikonloppuna, mutta norjalaiset saivat keskiviikkona ikäviä uutisia, kun joukkueen valmentajan Eirik Myhr Nossumin koronatesti paljastui positiiviseksi.

Tämän myötä koko joukkue asetettiin karanteeniin Rukalla. Torstaina kuitenkin saatiin Nossumin varmistustestin tulos, ja se olikin negatiivinen.

– Olen todella helpottunut. Tämä on ollut tietenkin vaikea tilanne, olen pyöritellyt asioitani päässäni ja miettinyt, mitä voisi tapahtua, Nossum sanoi NRK:n mukaan saatuaan tiedon varmistustestin tuloksesta.

Uuden testituloksen myötä norjalaisten hotellihuoneissa viettämä karanteeni purettiin ja hiihtäjät pääsevät valmistautumaan normaaliin tapaan viikonlopun kisoihin. Maailmancup käynnistyy perjantain sprinttihiihdoilla.

Kontiolahdella toinen ääni kellossa

Ampumahiihdon maailmancup puolestaan alkaa Kontiolahdella lauantaina, mutta paikan päältä on kuulunut äärimmäisen ikäviä koronauutisia. Kisajärjestäjän testeissä on nimittäin paljastunut lukuisia tartuntoja.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on vahvistanut, että ainakin Venäjän, Ranskan, Latvian, Romanian ja Moldovan joukkueen jäsenillä on todettu tartuntoja.

IBU:n mukaan paikallinen viranomainen on vastuussa jatkotoimenpiteistä. Ainoastaan Ranskan osalta on tiedotettu, ettei todettu tartunta aiheuta karanteenia muille.