Jättiläinen kaatui MM-kisoissa – Norja kynäili Kanadan solmuun huikeilla rankkareilla

Norja vs Kanada

MM-kisoissa nähtiin todellinen jättiyllätys, kun Norja onnistui voittamaan Kanadan toista kertaa ikinä turnauksen historiassa.

MM-kisojen Riian lohkon maanantain iltapäiväpelissä nähtiin huima yllätystulos, kun Norja onnistui päihittämään Kanadan rankkarikisan jälkeen maalein 3-2.

Paukku olisi voinut olla vielä astetta kovempikin, sillä oli lähellä, että kaikki kolme pistettä olisivat holahtaneet Norjan plakkariin. Peli eteni aivan loppuhetkille asti Norjan 2-1-johdossa, mutta Kanada rykäisi pelin tasoihin vain 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Norjalla ja Kanadalla oli molemmilla pari hyvää paikkaa ratkaista peli jatkoajalla, mutta peli venyi aina rankkareille asti. Rankkarikisassa nähtiin liuta huikeita suorituksia etenkin Norjan pelaajilta. Kanadan maalivahti Joel Hofer veivattiin kolmasti täysin solmuun ja kaikkiaan neljä Norjan viidestä vetäjästä onnistui yrityksessään. Kanadan neljästä vetäjästä vain kaksi onnistui.

Norjan voitolla ei ollut suurta vaikutusta sarjataulukon asetelmiin, mutta henkisesti voitto oli tietysti iso askel, sillä tämä oli vasta toinen kerta MM-kisojen historiassa, kun Norjan onnistui voittaa Kanada. Edellisen kerran tämä tapahtui vuoden 2000 kisojen alkusarjassa.

Isak Hansen aloitti rankkarikisan näyttävällä suorituksella:

Sondre Oldenilta nähtiin toisella kierroksella varsin jäätävä suoritus:

Mathias Trettenes kyykytti Kanadan veskaria kolmannella kierroksella:

Norja voitti ottelun tällä Thomas Olsenin viidennen kierroksen veivillä:

Katso myös: Sveitsin Dario Simion kämmäsi nolosti – tarjoili todellisen namupassin Tshekin Roman Cervenkan maaliin


Joukkueet: ,